Eκτός Ευρώπης με δεύτερη ήττα οι Saints

Παρότι έπαιξε καλύτερα, η St Johnstone έχασε 1-0 και στη Λιθουανία (είχε χάσει 2-1 στη Σκωτία) από την Trakai, παρότι οι Λιθουανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 57’ μετά την αποβολή του αρχηγού τους, Arunas Klimavicius. Οι Saints είχαν τρεις ευκαιρίες με τον αμυντικό Joe Shaughnessy, αποχαιρέτησαν όμως την Ευρώπη με δύο ήττες, δεχόμενοι στο 88’ το γκολ από τον Maksim Maksimov, που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς στο Perth.
Oι Saints είχαν πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε πριν μια βδομάδα στο Perth, καθώς οBrian Easton έμεινε εκτός αποστολής, ενώ οι David Wotherspoon, Paul Paton, Graham Cummins και Steven MacLean ήταν στον πάγκο με τους Scott Tanser, Chris Millar, Stefan Scougall, Murray Davidson και Chris Kane να ξεκινούν στη θέση τους. Οι γηπεδούχοι είχαν στο βασικό σχήμα τον πρώην παίκτη της Hearts, Deividas Cesnauskis και το πλεονέκτημα της νίκης τους με 2-1 στο πρώτο ματς. Ένα πλεονέκτημα που παραλίγο να γίνει μεγαλύτερο στο 8’, όταν μια κακή πάσα προς τα πίσω με το κεφάλι από τον Chris Millar έδωσε στον Alyaksandr Bychanok μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο μέσος της Trakai midfielder έστειλε τη μπάλα ψηλά, άουτ. Η St Johnstone πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων κι απείλησε στο 13’, με τον Liam Craig να εκτελεί φάουλ και τον Joe Shaughnessy να πιάνει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο keeper των γηπεδούχων, Ignas Plukas. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο έπιασε πάλι την κεφαλιά, νικώντας αυτή τη φορά τον Plukas, όμως ο Valdemar Borovskij έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Οι Saints ήταν σαφώς καλύτεροι, με το πρεσάρισμα τους να αποδίδει και θα μπορούσαν να κερδίσουν ένα πέναλτι στο 27’ όταν ο Chris Kane ανατράπηκε στην περιοχή από τον Justinas Janusevskij, όμως ο Βούλγαρος διαιτητής, Stanislav Todorov, δεν συγκινήθηκε. Στο 57’ ο αρχηγός της Trakai, Arunas Klimavicius, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι η St Johnstone την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν παίζοντας πια με παίκτη παραπάνω. Δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Joe Shaughnessy έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο, χάνοντας την τρίτη του ευκαιρία στο ματς. Οι Σκωτσέζοι συνέχισαν να πιέζουν, κυρίως με στημένες φάσεις, χωρίς όμως να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια. Στο τέλος ανέβαζαν όλο και περισσότερους παίκτες ψηλά, με τα περιθώρια να στενεύουν, κι ήταν αναπόφευκτα ευάλωτοι σε αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 88’, ο Maksim Maksimov, που είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ματς, βρήκε το κενό ανάμεσα στους Shaughnessy και Ally GilchristNothing στο κέντρο της άμυνας και προχωρόντας έστειλε ψύχραιμα τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Δεν άλλαζε κάτι, με τους Saints να θέλουν πάλι δύο γκολ, όμως ο χρόνος είχε πια τελειώσει κι η ψυχολογία έγειρε οριστικά στην πλευρά της Trakai. H St Johnstone αποχαιρέτησε την Ευρώπη με δύο ήττες, μένοντας με την πρικρή γεύση της αποτυχίας και την αίσθηση ότι άξιζε κάτι καλύτερο στα δύο ματς με τους Λιθουανούς.

FK TRAKAI: Plukas, Vorobjovas, Cesnauskis (Kruk 60), Maksimov (Traore 90+4), Dorley, Janusevskij, Wakili, Shyshka, Kilmavicius, Borovskij (Cyzas 81), Bychanok.
ST JOHNSTONE: Clark, Foster, Shaughnessy, Tanser, Gilchrist, Craig, Alston (Cummins 76), Millar (MacLean 63), Davidson, Scougall (Wotherspoon 74), Kane.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.