Δεν αλλάζει η κίτρινη του Griffiths

Ο Leigh Griffiths πήρε μια απίστευτη κίτρινη κάρτα, στο 2-0 της Celtic επί της Linfield στο Μπέλφαστ, καθώς δεχόταν βροχή αντικειμένων, μεταξύ των οποίων κι ένα μπουκάλι, όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ. Ο φορ της Celtic δεν μπορούσε να εκτελέσει το κόρνερ κι ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης, Alejandro José Hernández, του έδειξε την κίτρινη κάρτα για …καθυστέρηση.
Ο Brendan Rodgers ήθελε να δει τι ακριβώς έχει γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, έχοντας στο μυαλό του την έφεση, ότι κι αν έχει όμως γραφτεί η κίτρινη δεν αλλάζει, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA. H μοναδική περίπτωση που μπορεί να γίνει αυτό, είναι αν ο διαιτητής έχει κάνει λάθος στον παίκτη, έδειξε δηλαδή την κάρτα σε άλλον παίκτη από αυτόν που ήθελε. Οι κανονισμοί της UEFA αναφέρουν ότι μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παραγραφεί μια κάρτα, που σημαίνει ότι αυτή που δέχτηκε ο Griffiths θα ισχύσει.
Μια κάρτα που χαρακτήρισε γελοία ο πρώην φορ της Celtic, Chris Sutton, που δουλεύει ως τηλεσχολιαστής τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Να πάρει κάρτα όταν ένα μπουκάλι κόντεψε να τον χτυπήσει είναι γελοίο. Ο διαιτητής δεν γίνεται να σφυρίζει σε αυτό το επίπεδο όταν δεν πρόκειται να προστατέψει τους παίκτες.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.