Lafferty ξανά για Hearts, πρωτιά για Dunfermline

Ο Kyle Lafferty πέτυχε δύο γκολ στο εύκολο 3-0 της Hearts επί της East Fife, όμως στην κορυφή του Β’ ομίλου είναι η Dunfermline της Championship, που συνέτριψε με 5-1 την Peterhead της League Two.
Στο Tynecastle οι παίκτες της Hearts έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τη μνήμη του θρύλου της ομάδας, Davie Laing, που πέθανε σε ηλικία 92 ετών και μετρά 311 ματς με τη maroon φανέλα.
Οι Jampos κυριάρχησαν εύκολα απέναντι στην αποδεκατισμένη East Fife  που είχε μόλις 5 παίκτες στον πάγκο κι είχαν δοκάρι μόλις στο 6’ με τον δεξιό μπακ, Michael Smith. Το σκoρ άνοιξε με κεφαλιά στο 22’ ο Kyle Lafferty, με τον keeper των Fifers, Ryan Goodfellow, να σταματά αρκετές φορές στη συνέχεια τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Η βροχή που είχε ξεκινήσει στο Εδιμβούργο έγινε καταρρακτώσης στο δεύτερο ημίχρονο, με την East Fife  να είναι αρκετά μαχητική. Ο Christophe Berra έκανε το 2-0 με κεφαλιά στο 70’, για να κερδίζει πέναλτι στο 84’ ο Isma Goncalvez όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ben Gordon. To εκτέλεσε εύστοχα ο Lafferty φτάνοντας τα 3 γκολ σε δύο ματς με τη Hearts.
Στα καλά νέα για τους γηπεδούχους και η επιστροφή του John Souttar στην άμυνα. Είχε να αγωνισθεί από τον Ιανουάριο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα στο Celtic Park.
Οι 1.878 θεατές που βρέθηκαν στο East End Park, είδαν μια εντυπωσιακή Dunfermline να προηγείται στο 7’ με τον Declan McManus για να ακολουθήσουν δύο γκολ του Joe Cardle στο 12’ και το 22’. Ο McManus σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 47’ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0, για να μειώσει η Peterhead στο 63’ με πέναλτι ο Rory McAllister (χέρι του Ashworth στην περιοχή). Σε μια σέντρα του McManus ο Scott Ross έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με το αυτογκόλ να διαμορφώνει το τελικό 5-1 για τη Dunfermline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.