Άλλη κλάση η Celtic, 5-0 την Killie

H Celtic νίκησε εύκολα 5-0 την Kilmarnock, παρά τις 8 αλλαγές στην ενδεκάδα, και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στους 8 του League Cup. Δύο γκολ πέτυχε ο Leigh Griffiths στο 14’ και το 29’ κι από ένα ο 18χρονος Anthony Ralston στο 21’, ο Kieran Tierney στο 65΄και ο Stuart Armstrong στο 71’.
Όπως προαναφέραμε, ο Brendan Rodgers έκανε 8 αλλαγές στην ομάδα που νίκησε 4-1 τη Hearts το Σάββατο, ο goalkeeper Craig Gordon, και οι Kieran Tierney και Leigh Griffiths ήταν οι τρεις που διατήρησαν τη θέση τους στο βασικό σχήμα, με τους Anthony Ralston (18 ετών), Kristoffer Ajer (19 ετών), Calvin Miller (19 ετών), Eboue Kouassi (19 ετών), Stuart Armstrong, Jonny Hayes, Tom Rogic και Kundai Benyu (19 ετών) να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.
Η Kilmarnock είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα με 2-1 από τη St Johnstone, με τους Kris Boyd και Dom Thomas να δίνουν τη θέση τους στους Alan Power και Lee Erwin.
Η Celtic ξεκίνησε δυνατά, όπως συνηθίζει, έχασε μια ευκαιρία με τον Kristoffer Ajer (που έπαιξε δανεικός στην Kilmarnock πέρυσι),  για να κερδίσει πέναλτι στο 13’ σε ανατροπή του Jonny Hayes από τον Jordan Jones. Ο Leigh Griffiths το εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα ανοίγοντας το σκορ, και στο 21’ εκτέλεσε κόρνερ το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο
18χρονος Anthony Ralston για να κάνει το 2-0.
Το ματς ουσιαστικά τελειώσε στο 29’ όταν ο Leigh Griffiths έκανε το 3-0 μετά από πάσα του Kieran Tierney. Μελανό σημείο στο πρώτο μέρος ο τραυματισμός του Eboue Kouassi, με τον Olivier Ntcham να παίρνει τη θέση. Ο παίκτης της Celtic φάνηκε πάντως να έχει χτυπήσει σοβαρά.
Η Celtic συνέχισε στον ίδιοα ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τον keeper της Killie, Jamie MacDonald, να σταματά εντυπωσιακά το φλατσαριστό σουτ του Stuart Armstrong. Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τη βολίδα του Kieran Tierney στο 65’. Ο νεαρός αριστερός μπακ, που φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έπιασε το σουτ από τα 36 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας. Στο 71’ ο Jonny Hayes πάσαρε εξαιρεικά στον Stuart Armstrong που διαμόρφωσε το τελικό 4-0 σε μια εμφατική νίκη για τη Celtic.
OΙ Bhoys έφτασαν τα 21 ματς χωρίς ήττα στην έδρα τους, έχοντας πια κερδίσει και τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις τους με την Kilmarnock την οποία θα ξανασυναντήσουν στις 19 Αυγούστου σε αγώνα πρωταθλήματος αυτή τη φορά.

CELTIC: Gordon, Ralston, Ajer, Tierney, Miller, Kouassi (Ntcham 45), Armstrong, Hayes, Rogic, Benyu (McGregor 70), Griffiths (Forrest 64).
KILMARNOCK: MacDonald, Taylor, Broadfoot, Greer, Burke, Frizzell, Wilson (O'Donnell 59), McKenzie, Power, Jones (Graham 45), Erwin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.