Τυχεροί Dons, 2-1 στα Highlands

Η Αberdeen κέρδισε 2-1 μέσα στο Dingwall τη Ross County, παρότι βρέθηκε να χάνει από το πρώτο λεπτό κι έκανε το 2 στα 2 στο φετινό πρωτάθλημα. Στάθηκε πάντως και τυχεροί με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 90’.
Ντεμπούτο για τους νεοαποκτηθέντες των δύο ομάδων, με τον Ross Draper να ξεκινά στην ενδεκάδα της County και τον Stevie May σε αυτή της Aberdeen. Oι Dons είχαν άλλες δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασαν στο League Cup, με τους Greg Stewart και Gary Mackay-Steven να ξεκινούν στη θέση των Scott Wright, Ryan Christie και Nicky Maynard. Στο ματς αυτό ο αμυντικός της Aberdeen, Andrew Considine έφτασε τα 400 ματς με τους Dons.
Η Cοunty άνοιξε το σκορ με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Craig Curran να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχυα, σε εκτέλεση φάουλ του Christopher Routis. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά Curran έφυγε άουτ.
Οι γηπεδούχοι βομβάρδιζαν την εστία της Aberdeen, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε όμως, αντίθετα ήταν οι Dons που σκόραραν στο 23’ φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Ο Greg Stewart εκτέλεσε κόρνερ, ο Andrew Considine πίεσε κι ένας αμυντικός των Staggies έστειλε τη μπάλα στον  δρόμο του Mark Reynolds που έκανε από κοντά το 1-1. H Αberdeen κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τους Greg Stewart, Greg Tansey και Stevie May.
To πέτυχε στο 71’ με τον Gary MacKay-Steven να βγάζει τη σέντρα και τον Shay Logan να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Logan έφτασε έτσι τα 14 γκολ με τους Dons, 6 από αυτά είναι κόντρα στη Ross County. H Aberdeen άξιζε να πάρει το προβάδισμα, στάθηκε τυχερή όμως στο τέλος, όταν η County άγγιξε την ισοφάριση με τη βολίδα του Jim O'Brien στο 90’ να τραντάζει το δοκάρι.
Δύο στα δύο στο πρωτάθλημα για τους Dons που έχουν το απόλυτο στις εγχώριες διοργανώσεις.

ROSS COUNTY: Fox, Naismith, Curran, Davies, Lindsay, Van der Weg, Fraser, Routis (O'Brien 45), Draper (Keillor-Dunn 73), Schalk (Mikkelsen 56), Gardyne.
ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, Tansey, Shinnie, Mackay-Steven (Christie 77), Stewart (Wright 78, McLean, May (Maynard 85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.