Mε φόρα οι Hibs, 3-1 την Partick Thistle

Η Hibernian επέστρεψε φορτσάτη, μετά από 3 χρόνια απουσίας, στη μεγάλη κατηγορία κι η πρώτη που το διαπίστωσε ήταν η Partick Thistle. Οι Jags προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Chris Erskine, όμως η Hibernian γύρισε το ματς με δύο γκολ σε ένα εικοσάλεπτο για να επικρατήσει τελικά με 3-1.
Ο Anthony Stokes ήταν στον πάγκο της Hibernian (έκανε τελικά το …τρίτο του ντεμπούτο με τους Hibs στο 70), με τους Danny Swanson, Simon Murray και Martin Boyle στο αρχικό σχήμα και τον αρχηγό της ομάδας Paul Hanlon να είναι στο κέντρο της άμυνας και τους τιμωρημένους Darren McGregor και David Gray να απουσιάζουν για τους γηπεδούχους.
Η έκπληξη για την Partick Thistle ήταν ότι βρέθηκε εκτός αποστολής ο Blair Spittal, με τον βετεράνο επιθετικό Kris Doolan να ξεκινά μαζί με τον αμυντικό Niall Keown και τον Kevin Nisbet να είναι στον πάγκο των Jags, μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Milan NitrianskyΠριν την πρώτη σέντρα η σημαία των πρωταθλητών της Championship ανέβηκε στον ιστό, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, από τον πρόεδρο των Hibs,  Rod Petrie, που παρουσίασε και το τρόπαιο του πρωταθλήματος.
Η φιέστα φάνηκε να χαλάει νωρίς, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Chris Erskine, όμως η αντίδραση των Hibs ήταν εντυπωσιακή. Ο Martin Boyle έκανε το 1-1 στο 14’ αξιοποιώντας την πάσα του John McGinn κι ο Steven Whittaker έδωσε στο 33’ το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 51’ ο Callum Booth ανέτρεψε τον Martin Boyle στην περιοχή κι ο Simon Murray εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ένα λεπτό αργότερα κάνοντας το 3-1 κι έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ στο 62’,  όμως το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Jags είχαν μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Kevin Nisbet, όμως η Hibernian κυριάρχησε πλήρως, μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ κι η επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

HIBERNIAN: Marciano, Whittaker, Ambrose, Hanlon, Stevenson, Bartley (Slivka 77), McGeouch, McGinn, Swanson (Stokes 70), Boyle, S.Murray (F.Murray 85).
PARTICK THISTLE: Cerny, Booth, Keown, Devine, Osman, Barton, Bannigan, Lawless (Nitriansky 70), Erskine, Elliott, Doolan (Nisbet 30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.