O May «καθάρισε» για τους Dons, 2-1 τη Dundee

Mε γκολ του Stevie May στο 11’ και το 79’ η Aberdeen νίκησε 2-1 τη Dundee κι έκανε το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα. Ο Roarie Deacon είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Dundee που γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος.

Μία αλλαγή είχε ο Derek McInnes στην ομάδα που ξεκίνησε κόντρα στη Ross County με τον Ryan Christie να παίρνει τη θέση του Greg Stewart.
Πολλές οι απουσίες για τη Dundee, μεταξύ των οποίων του επιθετικού Sofien Moussa και του αρχηγού της ομάδας, Darren O'Dea. Η επιστροφή του Roarie Deacon το καλό νέο για τους Dark Blues με τους James Vincent και Kerr Waddell να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα.
Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του Stevie May που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 11’ μετά από κόρνερ του Greg Tansey. Οι Dons κυριάρχησαν στη συνέχεια δεν κατάφεραν όμως να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αντίθετα άφησαν πολλούς χώρους στη Dundee που έβγαινε μπροστά. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Marcus Haber που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και τα κατάφεραν στο 53’, όταν ο Roarie Deacon παρέμβηκε στην πάσα του Ryan Christie κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Dundee κυνήγησε την ολική ανατροπή κι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Scott Allan αμαρκάριστος στην περιοχή έστειλ τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το πλήρωσε στο 79’ με τον May αν δείχνει την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Ryan Christie ¨ηταν που έπιασε το σουτ, προσπαθώντας να εξιλεωθεί για το λάθος του, για να κοντράρει η μπάλα και να φτάσει στον May που την έστειλε στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας εξαιρετικά το ντεμπούτο του. Η Aberdeen έκανε το 3-3, κάτι που μόνο η Celtic και η St Johnstone έχουν πετύχει, ενώ η Dundee του Neil McCann γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος.
ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, McLean, Shinnie, Mackay-Steven (Stewart 57), Tansey (Maynard 66), Christie, May (Rooney 81).
DUNDEE: Bain, Kerr, Holt, Vincent, Kamara (O'Hara 85), Allan, El Bakhtaoui (McGowan 80), Deacon, Hendry, Haber (Williams 80), Waddell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.