Λιθουανία-Σκωτία (preview)

Στο LFF Stadium του Vilnius η Σκωτία θέλει απόψε τη νίκη που θα της επιτρέψει να διατηρεί τις ελπίδες της για κατάκτηση της 2ης θέσης στον 6ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ. Σλοβεκία και Σλοβενία που είναι από πάνω της παίζουν μεταξύ τους σήμερα κι είναι ευκαιρία για την ομάδα του Gordon Strachan να εκμεταλλευθεί το αποτέλεσμα (έτσι κι αλλιώς απώλειες θα υπάρξουν για μία ή και για τις δύο ομάδες), αρκεί βέβαια να νικήσει.
Το 2-2 με την Αγγλία ανέβασε την ψυχολογία, το συνθετικό τερέν δεν επηρεάζει τη Σκωτία όπως δήλωσε ο Strachan που δεν θα έχει στη διάθεση του τον μέσο Darren Fletcher που έχει χτυπήσει στο γόνατο, δεν πήγε στη Λιθουανία ενώ θα χάσει και το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στη Μάλτα. Εκτός αποστολής ο επιθετικός Steven Fletcher και ο μέσος Tom Cairney με τον μέσο James Morrison να καλείται στη θέση τους.
Η Σκωτία πάντως έχει πληθώρα επιλογών στα χαφ, με τους Scott Brown, James McArthur και John McGinn με τον Strachan να δείχνει ότι κατασταλλάζει στην άμυνα αφού οι Robertson και Kieran Tierney αναμένεται να είναι στα άκρα και οι Charlie Mulgrew και Christophe Berra στο κέντρο.
Το δίλημμα είναι μπροστά με τους Matt Phillips, Matt Ritchie, James Forrest και Ryan Fraser να διεκδικούν θέσεις στα άκρα αφού ο Leigh Griffiths αναμένεται να έχει το ρόλο του μοναχικού επιθετικού. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα ξεκινήσουν πάλι οι έξι της Celtic, Stuart Armstrong, Scott Brown, James Forrest, Craig Gordon, Leigh Griffiths και Kieran Tierney, αφού αποτελεούν πια τον κορμό της εθνικής.
Η Λιθουανία είναι 3 βαθμούς πίσω από τη Σκωτία, διαθέτει νεανική ομάδα και καθόλου άγχος, όπως δήλωσε και ο Vykintas Slivka που είναι ένας από τους δύο παίκτες της Hibernian που είναι στον αποστολή των Λιθουανών, ο άλλος είναι ο Deivydas Matulevicius.
Ο Arvydas Novikovas ξέρει καλά τη Σκωτία ως πρώην παίκτης της Hearts, έχοντας παίξει σε 60 ματς για την ομάδα του Εδιμβούργου, ενώ ένας πρώην παίκτης της Hearts είναι προπονητής των Λιθουανών, ο Edgaras Jankauskas, ο οποίος πιστεύει ότι οι Σκωτσέζοι μπορούν να πάρουν τη 2η θέση.
Κίνδυνος για την εστία των Σκωτσέζων είναι ο αρχηγός των Λιθουανών, Fiodor Cernych, παίκτης της χρονιάς στη Λιθουανία, σκόραρε και στο 1-1 στο Hampden Park, έχοντας πετύχει τα μισά από τα γκολ των Λιθουανών στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.