Motherwell-Celtic (preview)

Πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο Hampden Park, με τη Motherwell το μεγάλο outsider και την κάτοχο του τροπαίου Celtic το μεγάλο φαβορί.
Η ομάδα του Brendan Rodgers βλέπει τον τελικό ως μια ιδανική ευκαιρία για να ξεπεράσει το διασυρμό με 7-1 στο Παρίσι από την PSG μεσοβδόμαδα, διατηρώντας το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι, πρώτο στην πορεία του αήττητου treble. O Brendan Rodgers δεν έχει χάσει αγώνα στο Hampden Park, αν η ομάδα του επικρατήσει σήμερα, θα πάρει το τέταρτο τρόπαιο του σε 12 μήνες στον πάγκο της Celtic. Oι Bhoys μετρούν 64 ματς χωρίς ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις, δύσκολα θα έχουν όμως στη διάθεση τους τον Σουηδό αμυντικό Michael Lustig, που χτύπησε στον αγώνα με την PSG, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος ο αμυντικός Eric Sviatchenko.
H Μοtherwell έκανε ήδη δύο μεγάλες εκπλήξεις αποκλείοντας Aberdeen και Rangers και στοχεύει στην τρίτη και μεγαλύτερη, να σπάσει το αήττητο της Celtic. Αν τα καταφέρει θα πάρει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 1951, τελευταίο της τρόπαιο ήταν το κύπελλο Σκωτίας το 1991 κι έχει κυκλοφορήσει ένα συγκινητικό βίντεο ενόψει του σημερινού τελικού.
Οι Steelmen παίζουν πολύ σκληρά κι αυτό δήλωσαν ότι θα κάνουν και στον τελικό, με τον αμυντικό τους Peter Hartley να δηλώνει ότι όποιος θέλει άθλημα χωρίς επαφή να παίξει μπάσκετ. Ο Brendan Rodgers τόνισε ότι η ομάδα του δεν φοβάται το σκληρό παιχνίδι κι ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown τόνισε ότι η Celtic μπορεί να παίξει το ίδιο σκληρά.
Oι οπαδοί των δύο ομάδων θα τιμήσουν τη μνήμη του Phil ODonnell που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο φιναλίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.