Ross County-Celtic (preview)

Η Celtic μετρά 63 ματς χωρίς ήττα, καταρρίπτοντας το δικό της βρετανικό ρεκόρ που κρατούσε 100 χρόνια. Το πέτυχε στο 4-0 επί της St Johnstone στο McDiarmid Park, αποτέλεσμα που την έφερε 3 βαθμούς μπροστά από τη 2η Aberdeen. Ο 20χρονος αριστερός μπακ Kieran Tierney, που αναδείχθηκε παίκτης του μήνα τον Οκτώβριο στη Σκωτία, συμπληρώνει 100 αγώνες με τη φανέλα της Celtic στο ματς αυτό. Ο Brendan Rodgers βλέπει τις επιλογές του να αυξάνουν καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι κεντρικοί αμυντικοί Jozo Simunovic και Erik Sviatchenko, ο εξτρεμ Patrick Roberts και ο επιθετικός Leigh Griffiths. Διαθέσιμοι αναμένεται να είναι και οι μέσοι Stuart Armstrong και Scott Brown, που προφυλάχθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν στο φιλικό της Σκωτίας με την Ολλανδία. Θα λείψει ο νεαρός δεξιός μπακ Anthony Ralston που είναι ακόμα τραυματίας και ο μέσπςTom Rogic, που είχε υποχρεώσεις με την εθνική Αυστραλίας. Η Celtic έχει κερδίσει και τα 9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ δεν έχει σκοράρει μόνο στο ένα από τα 6 τελευταία παιχνίδια της στην έδρα της County. Tην Τετάρτη πηγαίνει στο Παρίσι για να παίξει με την PSG στους ομίλους του Champions League, ενώ την Κυριακή που θα ακολουθήσει έχει τον τελικό του League Cup με τη Motherwell.
H Ross County πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Motherwell πριν τη διακοπή, έχει κερδίσει όμως μόλις τα δύο από τα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ στις 18 αναμετρήσεις της με τη Celtic στο πρωτάθλημα έχει κερδίσει μόνο μία, τον Μάρτιο του 2013.
Ο αριστερός μπακ, Kenny van der Weg, έχει επιστρέψει στις προπονήσεις για την ομάδα του Owen Coyle που αναμένεται να έχει στη διάθεση του τον Sean Kelly, όχι όμως και τον goalkeeper, Scott Fox, που παραμένει εκτός μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.