Celtic-Patrick Thistle (preview)

Το αήττητο των 69 αγώνων της Celtic έσπασε με πάταγο την Κυριακή στο Tynecastle, με την ομάδα του Brendan Rodgers να γνωρίζει συντριβή με 4-0 από τη Hearts. H αντίδραση είναι το ζητούμενο για τους τριπλούχους Σκωτίας, με τον αμυντικό της ομάδας Mikael Lustig να σημειώνει ότι υπάρχουν συμπαίκτες του που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ ήττα στη Σκωτία από τότε που ήρθαν στο Celtic Park.
To αήττητο της έδρας διατηρεί ακόμα η Celtic, φτάνει τα 43 ματς, τελευταία εντός έδρας ήττα ήταν από τη Motherwell τον Δεκέμβριο του 2015, με τους Bhoys να μην έχουν χάσει δύο σερί ματς στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2013.
Η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος για τη Celtic που είναι δύο βαθμούς μπροστά από την Aberdeen, την οποία αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Celtic Park.
Αμφίβολος για τους γηπεδούχους ο αμυντικός Jozo Simunovic που χτύπησε στο ματς με τη Hearts, εκτός μάχης μέχρι τη νέα χρονιά ο μέσος Tom Rogic που έχει χτυπήσει στο γόνατο, όπως και ο Patrick Roberts που έχει επιστρεψει στη Manchester City (από την οποία έχει έρθει και για αυτή τη σεζόν ως δανεικός), διανύοντας περίοδο αποθεραπείας.
Την ίδια μέρα (20 Δεκεμβρίου) πέρυσι, η Celtic είχε κερδίσει 1-0 με γκολ του Scott Sinclair την Partick Thistle στο Celtic Park.
Στο βυθό της βαθμολογίας η Partick Thistle, δύο βαθμούς πίσω από την προτελευταία Ross County, έχει ένα ματς εξάποντο το Σάββατο κόντρα στη Hamilton.
Είχε αποσπάσει 1-1 στην τελευταία επίσκεψη της στο Celtic Park, μετρούσε πριν 7 σερί ήττες στην έδρα των πρωταθλητών, οι 4 από τις 5 τελευταίες για το πρωτάθλημα με 1-0.
Ο τεχνικός των Jags, Alan Archibald, δεν θα έχει ούτε σε αυτό το ματς στη διάθεση του τους Stuart Bannigan, Callum Booth, Mustapha Dumbuya, Christie Elliott και Abdul Osman, με τον τελευταία πάντως (που είναι και ο αρχηγός της ομάδας, να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.