Nίκη για Celtic κι ανησυχία για Hayes

H Celtic κέρδισε εύκολα τη Dundee με 2-0 στο Dens Park, χάρη στα γκολ των
James Forrest στο 8’ και Leigh Griffiths στο 42’, o τραυματισμός του Jonny Hayes είναι αυτός που ανησυχεί τους Bhoys, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σπάσιμο στον αστράγαλο.

O Brendan Rodgers έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει το Σάββατο στο 3-0 επί της Aberdeen, με τον Leigh Griffiths να ξεκινά στη θέση του Moussa Dembele, ενώ θέση βασικού πήραν και οι Callum McGregor και James Forrest, αφήνοντας τον Stuart Armstrong στον πάγκο και τον Scott Sinclair εκτός αποστολής. Ο 19χρονος Kristoffer Ajer κράτησε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, με τον Jozo Simunovic στοπν πάγκο και τον Erik Sviatchenko εκτός αποστολής.
Η Dundee κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε το 1-1 με τη Motherwell και υπήρξε ενός λεπτού χειροκρότημα πριν από τη σέντρα, στη μνήμη του πατέρα του τεχνικού γηπεδούχων, Neil McCann, Eddie, που πέθανε μερικές ώρες πριν το παιχνίδι με τη Motherwell το περασμένο Σάββατο.
Η Celtic έδειξε από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Είχε ένα σουτ του James Forrest που έφυγε άουτ στο 2’, δοκάρι με τον Callum McGregor στο 5’ και βρήκε δίχτυα στο 8’
Σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό ο Kieran Tierney μπήκε από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στον James Forrest που την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 12ο φετινό του γκολ και 50ο με τη φανέλα της Celtic.
Η Celtic συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, όμως οι τραυματισμοί των Josh Meekings της Dundee και Jonny Hayes έκοψαν το ρυθμό, με το ματς να διακόπτεται και τον εξτρεμ της Celtic να βγαίνει με φορείο για να πάρει τη θέση του ο 18χρονος Michael Johnston
Αλλαγή και για τον Meekings με τον αρχηγό της Dundee, και παλιό παίκτη της Celtic, Darren O'Dea να παίρνει τη θέση του στην άμυνα.
Η Celtic στάθηκε τυχερή στο 30’ μιας και η μπάλα βρήκε στον καρπό του Kristoffer Ajer στην περιοχή, όμως οι διαμαρτυρίες του επιθετικού των γηπεδούχων, Faissal El Bakhtaoui, για πέναλτι έπεσαν στο κενό.
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 42’, με τον Glen Kamara της Dundee να δίνει μια κακή πάσα στον Faissal El Bakhtaoui, ο Scott Brown έκλεψε τη μπάλα αποτον επιθετικό των γηπεδούχων και την έδωσε στον Olivier Ntcham
Εξαιρετική πάσα του Γάλλου στον Leigh Griffiths που με άψογο πλασέ έκανε το 0-2 για τη Celtic.
H ομάδα του Brendan Rodgers έριξε ρυθμό στο β’ μέρος, η Dundee πάλεψε για να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Εξαιρετικός ο James Forrest, έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Dundee,  έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 67’, αλλά σούταρε άουτ, ενώ στο 83’ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Michael Johnston όμως η βολίδα του 18χρονου εξτρεμ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Η Celtic πήρε μια εύκολη νίκη στο Tayside, παίρνοντας ότι ήθελε στο πρώτο μέρος για να κάνει συντήρηση στο δεύτερο. Ο τραυματισμός του Jonny Hayes είναι αυτός που ανησυχεί τους Bhoys που βρίσκονται πια στο +11 από την Aberdeen που υποδέχεται αύριο την Partik Thistle.
Για τη Dundee ήταν μια ήττα …εντός προγράμματος, σίγουρα ο McCann περίμενε περισσότερα. Τώρα τον περιμένει ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με τη St Johnstone στο Perth.

DUNDEE: Parish, Kerr, Hendry, Meekings (O'Dea 26), Aurtenetxe, Leitch-Smith (Henvey 79), Kamara, O'Hara, McGowan, El Bakhtaoui (Lambert 61), Moussa.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney, Brown, McGregor, Ntcham (Armstrong 67), Hayes (Johnston 28), Forrest, Griffiths (Dembele 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.