Eγκρίθηκε το νέο γήπεδο της Aberdeen

Το σχέδιο της Aberdeen για νέο γήπεδο στο Kingsford, κοντά στο Westhill, πήρε τελικά την έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου του Aberdeen με ψήφους 32-9.
Το τοπικό συμβούλιο του Aberdeenshire ήταν κατά του γηπέδου προκαλώντας πολλές αντιδράσεις και τώρα αναμένεται να ζητήσει νέα δικαστική εξέταση.
Η εξέλιξη είναι εξαιρετική για την Aberdeen, που είχε παρουσιάσει πριν ένα χρόνο τα πλάνα του νέου γηπέδου που μαζί με τις εγκαταστάσεις θα κοστίσει 5-0 εκατομμύρια λίρες.
«Μετά από 17 χρόνια βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο νέο μας σπίτι, κάτι που θα μας πιτρέψει να εκλπηρώσουμε το όραμα μας για την Aberdeen Football Club, την πόλη και την περιοχή μας» δήλωσε ο πρόεδρος των Dons, Stewart Milne.
Aυτοί που δεν θέλουν το γήπεδο σε αυτή τη θέση, έχουν συγκροτησει μια ομάδα που αποκαλείται «The No Kingsford Stadium» κι έχουν κεφάλαια για να ζητήσουν δικαστική αναθεώρηση όπως δήλωσαν.
Περιβαλλοντολογικοί λόγοι και κυκλοφοριακά ζητήματα είναι αυτά που φέρνει το «No Kingsford Stadium» εναντίον της κατασκευής του νέου γηπέδου, παρότι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του όλου project, Gavin Evans, είχε διαβεβαιώσει ότι θα υπάρχουν ελεγχόμενες ζώνς στάθμευσης. Εκτός από τα parking η κατασκευή του νέου γηπέδου θα ανοίξει περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας και θα φέρει εκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.