Γκέλα Celtic, 0-0 με Saints

Mόλις για δεύτερη φορά με τον Brendan Rodgers στον πάγκο η Celtic δεν σκοράρει στην έδρα της κι η St Johnstone φεύγει με δεύτερη σερί ισοπαλία από το Celtic Park. Η διαφορά των πρωτοπόρων από τους δεύτερους Rangers και Aberdeen είναι στους 9 βαθμούς, μετά τη χθεσινή ήττα των Dons από τη Hibernian, πέρυσι τέτοιο καιρό ήταν στους 27.
H Celtic είχε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-0 επί της Zenit, με τους Cristian Gamboa, Jack Hendry, Calvin Miller, Tom Rogic, Charly Musonda, Odsonne Edouard και Scott Sinclair να ξεκινούν. Εκτός αποστολής ο αρχηγός Scott Brown που ήταν τιμωρημένος, με τους Kieran Tierney, Jozo Simunovic, James Forrest και Moussa Dembele στον πάγκο.
Τρεις αλλαγές για τη St Johnstone με τον Ουαλό George Williams να κάνει το ντεμπούτο του, τον μέσο Blair Alston και τον επιθετικό Steven MacLean στην αρχική ενδεκάδα, στις θέσεις των Scott Tanser, Matty Willock και Chris Kane.
Η Celtic είχε την κατοχή κι έχασε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο keeper, Alan Mannus, απέκρουσε την κεφαλιά του Kristoffer Ajer, για να διώξει τη μπάλα στη συνέχεια ο Steven Anderson. Οι Saints όμως είχαν καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, με κεφαλιά του David Wotherspoon κι ένα σουτ του Richard Foster που έφυγαν άουτ.
Βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος η Celtic, με τον Charly Musonda να νικιέται δύο φορές από τον Alan Mannus, ο οποίος σταμάτησε στη συνέχεια και τον Scott Sinclair. Παρά την πίεση της η Celtic δε βρήκε δίχτυα, το σερί των 8 νικών στην έδρα της έλαβε τέλος, με τους Saints να παίρνουν ισοπαλία, όπως έκαναν και τον Αύγουστο φέρνοντας 1-1 στο Celtic Park.
Παρά την ισοπαλία η Celtic αύξησε στους 9 βαθμούς την απόσταση της από Rangers και Aberdeen, ενώ η St Johnstone του Tommy Wright παρέμεινε στην 9η θέση, ένα βαθμό πίσω από τη Dundee με δύο ματς στο χέρι, φτάνοντας όμως και τα 7 ματς χωρίς νίκη
Το ματς της Πέμπτης στη Ρωσία με τη Zenit είναι αυτό στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί τώρα η Celtic.
CELTIC: De Vries, Gamboa, Hendry, Ajer, Miller (Tierney 79), Kouassi, Rogic (Forrest 61), McGregor, Musonda, Edouard (Dembele 73), Sinclair.
ST JOHNSTONE: Mannus, Kerr, Shaughnessy, Anderson, Foster (Tanser 59), Alston, Millar (Craig 89), Davidson, Wotherspoon, Williams (Willock 65), MacLean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.