Επιτέλους νίκη για Σκωτία, 1-0 στην Ουγγαρία

Χάρη στο γκολ του Matt Phillips στο 48’ η Σκωτία, που είχε χάσει πέναλτι στο 39’ με τον Charlie Mulgrew, νίκησε 1-0 στη Βουδαπέστη την Ουγγαρία, πραγματοποιώντας ικανοποιητική εμφάνιση.
O Alex McLeish έκανε 7 αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στην ήττα από την Κόστα Ρίκα, καθώς μόνο οι Allan McGregor, Charlie Mulgrew, Andy Robertson και Scott McKenna διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα.
Ο αμυντικός της Celtic, Jack Hendry, έκανε το ντεμπούτο του κι είχε άλλους τρεις συμπαίκτες του στην ενδεκάδα, τους James Forrest, Callum McGregor και Stuart Armstrong. Ο John McGinn ξεκίνησε στα χαφ, με τον Matt Phillips στον ρόλο του κεντρικού επιθετικού, ενώ βασικός ήταν και ο εξτρεμ της Bournemouth, Ryan Fraser, που είχε μπει αλλαγή στα δύο προηγούμενα ματς της Σκωτίας.
Οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν πιέζοντας όμως βρέθηκαν εκτεθειμένοι μόλις στο 3’, όταν γλύστρισε ο Charlie Mulgrew κι η μπάλα πήγε στον αρχηγό των Ούγγρων, Balazs Dzsudzsak , όμως το σουτ που επιχείρησε από τα 16 μέτρα δεν ανησύχησε τον keeper, Allan McGregor.
Oι Σκωτσέζοι είχαν μια ευκαιρία στο 9’ με τον James Forrest να στέλνει τη μπάλα άουτ, για να απαντήσουν οι Μαγγυάροι στο 20’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Balazs Dzsudzsak ο Allan McGregor χρειάστηκε να εντιναχτεί πετώντας τη μπάλα κόρνερ, ενώ στο 28’ ο Σκωτσέζος keeper μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα στην αδύναμη κεφαλιά του Adam Szalai με τους γηπεδούχους να απειλούν στις στημένες φάσεις, χωρίς να παρουσιάζουν κάτι το ιδιαίτερο.
Η Σκωτία κέρδισε πέναλτι από το πουθενά, όταν ο Ryan Fraser ανατράπηκε στην περιοχή από το άγαρμπο μαρκάρισμα του Laszlo Kleinheisler στο 38’
Το εκτέλεσε ο Charlie Mulgrew ένα λεπτό αργότερα, όμως ο keeper των γηπεδούχων, Peter Gulacsi, κατάφερε να αποκρούσει.
Το ημίχρονο έκλεισε με μια ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Richard Guzmics να πιάνει την κεφαλιά σε κόρνερ και τον Andy Robertson, που φυλούσε το πρώτο δοκάρι, να διώχνει ψύχραιμα τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Ιδανικό το ξεκίνημα του β΄μέρους με τη Σκωτία να σκοράρει με τον Matt Phillips.
Ο γιγαντόσωμος εξτρεμ της West Brom δεν είναι ένας καθαρόαιμος φορ, βρέθηκε όμως την κατάλληλη στιγμή, στη σέντρα του Ryan Fraser με τη μπάλα να αλλάζει πορεία, για να πιάσει το μονοκόμματο σουτ που έκανε το 0-1.
Ο Phillips μπορούσε να σκοράρει ξανά σε μια αντεπίθεση, αυτή τη φορά όμως προτίμησε να πασάρει αντί να σουτάρει. Οι Μαγυάροι είχαν καλές στιγμές με τον Roland Varga στο 60’ και το 63’ ήταν όμως έξω από την περιοχή, σε μία από αυτές ο keeper των Σκωτσέζων, Allan McGregor, απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο McGregor κράτησε όρθια τη Σκωτία και στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Ούγγρων, όταν ο Mulgrew γλύστρισε κι ο Adam Szalai βρέθηκε  μόνος με τη μπάλα απέναντι στην εστία, όμως ο keeper της Σκωτίας απέκρουσε.
Αυτή ήταν κι η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ούγγρων, η Σκωτία είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Kenny McLean, πήρε πάντως μια σημαντική, από πλευράς ψυχολογίας τουλάχιστον, νίκη, ικανοποιώντας στα μεγαλύτερα διαστήματα του φιλικού.
OYΓΓΑΡΙΑ: Gulacsi, Fiola, Otigba, Lovrencsics, Hangya (Szabo 45), Dzsudzsak (Nemeth 58), Pinter (Elek 45), Kleinheisler (Patkai 67), Roland Varga (Nikolic 83), Guzmics, Szalai (Bode 77).
ΣΚΩΤΙΑ: Allan McGregor, Fraser (Paterson 82), Hendry, Mulgrew, McKenna, Robertson (Douglas 67), Armstrong (McLean 70), Callum McGregor (Cummings 90+3), McGinn, Forrest (Christie 77), Phillips (McBurnie 84).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.