Celtic-Ross County (preview)


Στο +10 από τους δεύτερους Rangers και με ένα ματς στο χέρι η Celtic, είναι εντυπωσιακό ότι έχει κερδίσει μόλις τα δύο από τα 5 τελευταία ματς πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει στα 3 από αυτά! Οι τριπλούχοι Σκωτίας θα έχουν στη διάθεση τους τον Leigh Griffiths για πρώτη φορά μετά το Γενάρη, μιας κι ο Σκωτσέζος φορ ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θα λείψει όμως από την άμυνα ο Jozo Simunovic που θα εκτίσει τη δεύτερη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, ενώ παραμένουν εκτός μάχης ο keeper, Craig Gordon, o αμυντικός Kieran Tierney ο μέσος Nir Bitton και ο εξτρεμ Jonny Hayes που έχει χάσει όλη τη σεζόν. Η Celtic είναι αήττητη στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις με τη Ross County,  στο πρωτάθλημα, κρατώντας ανέπαφη την εστία της στα 9 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στους Staggies.
Στο βυθό της βαθμολογίας η Ross County δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Celtic Park στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει 4-0 στην τελευταία της επίσκεψη εκεί. Οι Staggies μετρούν μόλις μία νίκη στα 17 τελευταία ματς πρωταθλήματος και δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον μέσο Jamie Lindsay, αφού ως δανεικός από τη Celtic δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη νυν ομάδα του. Παραμένουν εκτός μάχης οι Greg Tansey και Chris Eagles για τους φιλοξενούμενους, όπως και ο -καιρό τώρα τραυματίας- Sean Kelly.
Το ματς θα παρακολουθήσουν και οπαδοί της Liverpool, εκπρόσωποι από τον σύνδεσμο Spirit of Shankly αλλά και επιζώντες από οικογένειες του Hillsborough για να δουν από κοντά το σύστημα των σειρόμενων κερκίδων, που εφαρμόζεται όταν ενεργοποιούνται οι θέσεις ορθίων στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.