Ο Andy Roberston μέσα από τα μάτια του Neil Cameron

O Αndy Robertson είναι ιδαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της Liverpool, για την αυταπάρνηση που δείχνει στους αγώνες αλλά και για το χαρακτήρα του.
Ο οπαδός της Celtic που απορρίφθηκε όταν πήγε μικρός στους Bhoys, δεν ξέχασε την Queens Park και τη Dundee United που του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτό δήλωσε μετά τη ρεβάνς με τη Man.City που έστειλε τη Liverpool στα ημιτελικά του Champions League, στον Neil Cameron, με τον δημοσιογράφο της Herald να γνωρίζει από πρώτο χέρι το χαρακτήρα του διεθνή αριστερού μπακ της Liverpool.
Στο Etihad Stadium, μετά το ματς, στη μεικτή ζώνη ο Cameron δεν ασχολήθηκε καν με τους Mo Salah, Roberto Firmino, Kevin De Bruyne και David Silva για να πάρει μια γρήγορη δήλωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, περίμενε έναν συμπατριώτη του κι ο Andy Robertson ήταν από τους πρώτους παίκτες της Liverpool που άνοιξε την πόρτα.
«Άκουσε την προφορά μου και με πρόσεξε αμέσως, σήκωσε το χέρι σαν να μου λέει να μην ανησυχώ, θα ήταν κοντά μου σε ένα λεπτό» είπε ο Cameron που είδε τον 24χρονο αμυντικό να κάνει το χατήρι κάθε ρεπόρτερ από τη Βραζιλία, την Ισπανία και την Ολλανδία, μίλησε φυσικά στη Liverpool TV και μόλις τον ξαναφώναξαν για κάτι παραπάνω ξαναγύρισε.
«Ήταν πάντα τόσο καλό παιδί; Με ρώτησε ένα από τα παιδιά που καλύπτουν τη Liverpool» συνέχισε ο Cameron λέγοντας: «Με χαρά μου του είπα πως όντως έτσι είναι. Έτσι ήταν πάντα, από τότε που έπαιζε με την Queens Park. Σε ένα 2-0 επί της Annan Athletic ήταν μόνο 242 άτομα στο γήπεδο, ήταν 19 χρονών τότε, ο Andy είναι ο ίδιος και τώρα που παίζει μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στα ημιτελικά του Champions League. Στο δρόμο μου για το Etihad σήμερα πέρασα από ένα γκρουπ οπαδών της Liverpool που τραγουδούσαν Andy, Andy, Andy, Andy Robertson πριν από το ματς κι αυτοί βλέπουν ποιος είναι. Κάποιος που ποτέ δε θα κοροϊδέψει, θα τρέχει όλη μέρα, θα κλείσει τον αντίπαλο και θα βγει μπροστά από τα αριστερά λες και η ζωή του εξαρτάται από αυτό.»
«Είναι απίστευτο συναίσθημα να τραγουδούν το όνομα σου είτε είναι 200 άτομα στην Queens Park ή 50.000 στο Anfield» είπε ο Robertson στον Cameron προσθέτοντας με χαμόγελο: «Eντάξει ίσως είναι λίγο διαφορετικά στη Liverpool, είναι ένας εκπληκτικός σύλλογος, νομίζεις ότι ξέρεις πόσο μεγάλη είναι, αλλά πρέπει να δεις από κοντά, να βιώσεις πόσο μεγάλη είναι και τι σημαίνει για τον κόσμο της.»
Ο 24χρονος μπακ της Liverpool δήλωσε ότι δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα ημιτελικά, η μοίρα έφερε τη Roma αντίπαλο, ότι και να συμβεί όμως ο Cameron είναι σίγουρος για ένα πράγμα: «Ο Andy Robertson πρέπει να είναι περήφανος για τον ευατό του κι εμείς να είμαστε περήφανοι γι αυτόν. Τα πάει μια χαρά.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.