Celtic-Μotherwell (preview)


Τελικός του κυπέλλου Σκωτίας, με τη Celtic να απέχει ένα βήμα από ένα δεύτερο σερί treble, αντιμετωπίζοντας την ομάδα που νίκησε 2-0 στον τελικό του League Cup. H Celtic έχει το ρεκόρ κατακτήσεως κυπέλλων με 37 τρόπαια κι αναμένεται να έχει στη διάθεση της τον goalkeeper Craig Gordon, μετά από τρία ματς απουσίας, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο αμυντικός Jack Hendry δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ θα λείψουν από τους πρωταθλητές οι τραυματίες while Odsonne Edouard, Nir Bitton και Jonny Hayes, με τους δύο τελευταίους να είναι μήνες τώρα εκτός μάχης.
H Μotherwell έχει δύο κύπελλα Σκωτίας με πιο πρόσφατο αυτό του 1991. Ο αμυντικός Peter Hartley επέστρεψε αυτή τη βδομάδα στις προπονήσεις μετά τον σοβαρό του τραυματισμό τον Δεκέμβριο, παραμένει εκτός μάχης ο μέσος Andy Rose αμφίβολος ο James Scott εκτός μάχης οι George Newell, Craig Tanner και Ellis Plummer ο επιθετικός Nadir Ciftci δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μιας κι είναι δανεικός από τη Celtic. Eκτός από την αναμέτρηση τους στον τελικό του League Cup, όπου η Celtic νίκησε 2-0 τον Νοέμβριο, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο πρωτάθλημα, ισόπαλες οι δύο από αυτές στο Fir Park, με τη Celtic να κερδίζει 5-1 την άλλη στη Γλασκώβη.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 4 φορές σε τελικό κυπέλλου, με τη Celtic να επικρατεί και τις 4, 2-2 το 1931 με τη Celtic να κερδίζει 4-2 σε επαναληπτικό, 1-0 το 1933 και το 1951 και 3-0 το 2011 με τον Neil Lennon να κατακτά το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής της Celtic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.