Η Ηearts το ντέρμπι, 2-1 τη Hibernian

Oι ελπίδες της Hibernian για τη 2η θέση χάθηκαν στο Tynecastle, μαζί με το αήττητο σερί των 12 αγώνων. Η Hearts επικράτησε με 2-1 γλυκαίνοντας κάπως την 6η θέση, σε ένα κλασικά σκληρό ντέρμπι, με τη Hibernian να δέχεται για πρώτη φορά σε ματς πρωταθληματος φέτος γκολ από την άσπονδη γειτόνισσα της.
Η Hearts είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα από τη Celtic, με τους David Milinkovic, Danny Amankwaa, Harry Cochrane και Aaron Hughes να παίρνουν τις θέσεις των John Souttar, Don Cowie, Ross Callachan και Lewis Moore.
Μία αλλαγή έκαναν οι Hibs στη ομάδα που ξεκίνησε στο 0-0 με την Aberdeen, με τον -δανεικό από τη Manchester City- Brandon Barker να ξεκινά αντί του Jamie MacLaren, με τον Αυστραλό επιθετικό να κάθεται στον πάγκο.
Το ντέρμπι ήταν σκληρό κι είχε ένταση από το ξεκίνημα, με τον John McGinn να να βρίσκεται στο έδαφος μετά από μια διεκδίκηση με τον Demetri Mitchell της Hearts και τον Joaquim Adao των γηπεδούχων να …ζητάει τα ρέστα από τον McGinn. Ο Kyle Lafferty στη συνέχεια τη γλύτωσε με κίτρινη για ένα σκληρό φάουλ στον Darren McGregor, με τον τεχνικό των Hibs, Neil Lennon, να είναι έξαλλος.
Οι παίκτες της Hearts ζήτησαν πέναλτι σε μια φάση που ο αμυντικός των Hibs, Efe Ambrose, φάνηκε να κρατάει τον Steven Naismith, κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση.
Ο Steven Naismith έβγαλε τη μπαλιά στο ύψος της περιοχής, με τον Lewis Stevenson της Hibernian να χάνει τη φάση από τον Kyle Lafferty, που ήρθε από πίσω και πλάσαρε ιδανικά τον Ofir Marciano. 1-0 στο 26’ με τον βετεράνο Βορειοϊρλανδό επιθετικό να σημειώνει το 19ο φετινό του γκολ, στην πρώτη του σεζόν στο TynecastleΟι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Harry Cochrane να μπαίνει στην περιοχή και να πιάνει το σουτ, όμως ο keeper των Hibs, Ofir Marciano, κατάφερε να αποκρούσει. Ένα σουτ του Brandon Barker έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο goalkeeper της Hearts, Jon McLaughlin, ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Hibernian στο πρώτο μέρος.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Hibernian να κερδίζει  πέναλτι. Ο Lewis Stevenson έπεσε στην περιοχή, στο απλωμένο πόδι του Joaquim Adao κι ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την άσπρη βούλα. 
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Florian Kamperi φέροντας το ματς στα ίσα στο 48’, όμως η Hearts πήρε ξανά το προβάδισμα στο 57’
Ο Harry Cochrane εκτέλεσε φάουλ  κι ο Steven Naismith με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Η Hearts κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι το τέλος, μένοντας πίσω και ψάχνοντας την κόντρα, για να πάρει τη νίκη που αφήνει τους Hibs μακριά από τη 2η θέση.
HEARTS: McLaughlin, Smith, Berra, Hughes Mitchell, Cochrane (Callachan 84), Adao, Amankwaa (Cowie 69), Milinkovic (McDonald 89), Naismith, Lafferty.
HIBERNIAN: Marciano, Whittaker, Ambrose, McGregor, Hanlon (Maclaren 67), Stevenson, McGinn, Allan (Slivka 48), Boyle (McGeouch 41), Barker, Kamberi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.