Η Livi στην Premiership, 1-0 στο Firhill


Δεύτερη σερί άνοδο για τη Livingston που νίκησε και μέσα στο Firhill την Partick Thistle και θα παίζει στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου. Ο Keaghan Jacobs πέτυχε στο 46’ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με τη Livi να έχει κερδίσει 2-1 και στο πρώτο ματς και τον keeper της Neil Alexnder να αποκρούει στο 90' πέναλτι του Conor Sammon.
Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά το 2006 για τη Livingston, υποβιβασμός μετά από 5 σερί σεζόν στη μεγάλη κατηγορία για την Partick Thistle.

Oι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις αλλαγές στη σύνθεση που είχαν κατεβάσει πριν τρεις μέρες στον πρώτο τελικό. Οι Christie Elliott και Chris Erskine επέστρεψαν από τραυματισμό και μπήκαν στο βασικό σχήμα μαζί με τους Andrew McCarthy και Blair Spittal, παίρνοντας τις θέσεις των Callum Booth, Danny Devine, Ryan Edwards και Conor Sammon.
Ίδια κι απαράλλαχτη με το πρώτο ματς η Livi, μπήκε με αυτοπεποίθηση παραχωρώντας γήπεδο στους Jags. H Partick Thistle είχε την κατοχή, χωρίς όμως να απειλεί, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έκαναν ευκαιρίες με τους Jordan Thompson και Shaun Byrne.
Καθοριστική η φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τους Jags να αγγίζουν το γκολ. Ήταν ο Blair Spittal που έπιασε το σουτ, όμως ο goalkeeper της Livi Neil Alexander κατάφερε να αποκρούσει και το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ μέρους.
Ο Lee Miller έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στο δρόμο του Keaghan Jacobs κι ο μέσος της Livi  νίκησε την Tomas Cerny κάνοντας το 0-1.
Οι Jags τώρα ήθελαν δύο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, αύξησαν την πίεση, είχαν δύο μακρινά σουτ των Lawless και Spittal που κατέληξαν στην αγκαλιά του Alexander. Λίγο αργότερα ο Alexander σταμάτησε ξανά τον Lawless κι οι οπαδοί των γηπεδούχοι το πήραν απόφαση ότι δεν ήταν η μέρα τους. Στο 85’ κάποιοι από αυτούς άργησαν να αποχωρούν απογοητευμένοι, σταμάτησαν όμως στο 89’ όταν η ομάδα τους κέρδισε πέναλτι σε χέρι του LithgowΗ ελπίδα για την Partick Thistle να κάνει δραματικά τα λεπτά των καθυστερήσεων έσβησε στο 90’ όταν ο Alexander έπεσε στη δεξιά του γωνία κι απέκρουσε το πέναλτι του Conor Sammon.
H Partick Thistle αποχαιρέτησε μετά από 5 σεζόν τη μεγάλη κατηγορία, η Livingston επέστρεψε μετά το 2006, πετυχαίνοντας για δεύτερη σεζόν μια άνοδο.
PARTICK THISTLE: Cerny, McGinn, Barton, Cargill, Elliott, McCarthy (Sammon, 55’), Woods (Edwards, 70’), Spittal, Erskine (Booth, 74’), Lawless, Doolan.
LIVINGSTON: Alexander, Gallagher, Halkett, Lithgow, Thompson (Cadden, 60’), Robinson (Buchanan, 78’), Byrne, Pittman, Longridge, Miller (McMillan, 68’), Jacobs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.