Περού-Σκωτία (preview)

Στο Estadio Nacional στη Λίμα του Περού η Σκωτία δίνει τα ξημερώματα ένα σημαντικό φιλικό, απέναντι σε μια ομάδα που θα είναι στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Το Περού δίνει τον πρώτο του αγώνα στο Μουντιάλ κόντρα στη Δανία στις 16 Ιουνίου, σε έναν όμιλο που έχει επίσης τη Γαλλία και την Αυστραλία. Η ομάδα του Ricardo Gareca μετρά 12 αγώνες χωρίς ήττα και το μεγάλο της αστέρι είναι ο επιθετικός της Lokomotiv Moscow, Jefferson Farfan, με 24 γκολ και 81 ματς στην εθνική.  
Μόλις 21 παίκτες είναι στη διάθεση του Alex McLeish, 9 από αυτούς περιμένουν το ντεμπούτο τους, μεταξύ των οποίων είναι και οι 3 goalkeepers, Jordan Archer, Scott Bain και Jon McLaughlin. Οι Chris Cadden, Dylan McGeouch, Lewis Morgan, Stephen O'Donnell, Graeme Shinnie και Lewis είναι οι υπόλοιποι.
Οι Stuart Armstrong, Barry Douglas, Ryan Fraser, Allan McGregor, Matt Ritchie και John Souttar που είχαν αρχικά κληθεί αποχώρησαν με τον Alex McLeish να καλεί τους Bain, Cadden και O'Donnell για να τους αντικαταστήσει.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Σκωτίας με εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Κόστα και νίκη με 1-0 στην Ουγγαρία, αυτό είναι το τρίτο του ματς. Ο επιθετικός της Sporting Kansas City, Johnny Russell δεν είναι διαθέσιμος στο ματς με το Περού, αναμένεται να παίξει την Κυριακή κόντρα στο Μεξικό.
Το Περού έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές στη Σκωτία, έχασε το 1972, πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-1 το 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής κι έφερε ισοπαλία στο Hampden σε φιλικό το 1979.

Η αποστολή της Σκωτίας

Goalkeepers: Jordan Archer (Millwall), Scott Bain (Celtic), Jon McLaughlin (Hearts).

Αμυντικοί: Jack Hendry (Celtic), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Stephen O'Donnell (Kilmarnock), Callum Paterson (Cardiff City), Lewis Stevenson (Hibernian).

Mέσοι: Chris Cadden (Motherwell), Dylan McGeouch (Hibernian), John McGinn (Hibernian), Kenny McLean (Aberdeen), Scott McTominay (Manchester United), Jamie Murphy (Rangers), Graeme Shinnie (Aberdeen), Ryan Christie (Celtic).

Επιθετικοί: Oli McBurnie (Swansea City), Lewis Morgan (Celtic), Matt Phillips (West Bromwich Albion), Johnny Russell (Sporting Kansas City).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.