Με Naismith η Σκωτία, 2-0 την Αλβανία

Ο Steven Naismith οδήγησε τη Σκωτία σε νίκη επί της Αλβανίας στην πρεμιέρα της στο Nations League, αφού από δική του κεφαλιά ήρθε το αυτογκόλ που άνοιξε το σκορ στο 47’ και διαμόρφωσε το 2-0 στο 68’.
Σαφώς βελτιωμένοι οι Σκωτσέζοι, δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα που έχασε 4-0 στο φιλικό από το Βέλγιο, πίεσαν τους Αλβανούς κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.
Ο Johnny Russell βρήκε …αέρα αντί να σκοράρει, ενώ ο Steven Naismith σχεδόν εξ΄επαφής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, μετά την κεφαλιά πάσα του Charlie Mulgrew σε εκτέλεση φάουλ του John McGinn, στις σημαντικότερες από τις φάσεις που έκαναν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος. 
Το σκορ άνοιξε σχεδόν στο ξεκίνημα του β΄μέρους, όταν ο Naismith έπιασε την κεφαλιά κι η μπάλα βρήκε στον Berat Djimsiti για να καταλήξει στα δίχτυα στο 47’
Η Σκωτία πήρε με αυτογκόλ το προβάδισμα, το κράτησε στη συνέχεια χάρη στην  κρίσιμη απόκρουση του Allan McGregor που σταμάτησε τον Bekim Balaj, ο επιθετικός των Αλβανών έχασε ακόμα μια ευκαιρία στη συνέχεια στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 
Η κεφαλιά του Naismith στο 68’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, μεγάλη ευθύνη του keeper των Αλβανών,Thomas Strakosha, μεγάλη νίκη για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους για τη Σκωτία. Επόμενο παιχνίδια για τη Σκωτία στις 11 Οκτωβρίου στη Haifa με το Ισραήλ, 3 μέρες μετά η Αλανία θα αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς στη Beersheba, ενώ η Σκωτία θα δίνει φιλικό με την Πορτογαλία στη Γλασκώβη.

ΣΚΩΤΙΑ: Allan McGregor, O’Donnell, Robertson, Souttar, Mulgrew, Tierney, McGinn, McDonald (Armstrong 45), Naismith, Callum McGregor (McTominay 78), Russell (Griffiths 70).
ΑΛΒΑΝΙΑ: Strakosha, Binaku, Hysaj (captain), Veseli (Mihaj 90+1), Xhimshiti, Memushaj, Ndoj, Lilaj (Manaj 66), Xhaka, Balaj, Gavazaj (Prenga 45).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.