«Παραθυράκι» για Celtic η πιθανή απονομή τίτλου στη Liverpool


H Celtic μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια φέτος σε περίπτωση διακοπής της σεζόν αφού είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι ανάλογο με τη Liverpool.
Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος της UEFA, Aleksander Ceferin, όταν ρωτήθηκε -σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της Σλοβενίας- για την περίπτωση της Liverpool (η ομάδα του Jurgen Klopp θέλει μόλις δύο νίκες για να πάρει πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια) απάντησε
χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω πως μπορεί να μείνει χωρίς τίτλο η Liverpool. Aν η Premier League συνεχιστεί, η Liverpool σχεδόν σίγουρα θα πάρει τον τίτλο. Θεωρητικά δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά πρακτικά η Liverpool είναι έτοιμη, δεν μπορώ να φανταστώ με ποιο σενάριο θα χάσει το πρωτάθλημα. Kαταλαβαίνω ότι οι οπαδοί θα απογοητευτούν αν πάρει τον τίτλο σε κενές κερκίδες ή ακόμα και στα γραφεία της λίγκας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όμως θα πάρει τον τίτλο.»
Η UEFA είχε στείλει μια προειδοποιητική-απειλητική επιστολή στις ομοσπονδίες, μετά την ανάδειξη της Club Brugge ως πρωταθλήτριας Βελγίου, όμως ο Ceferin φαίνεται να αλλάζει γνώμη τώρα λέγοντας σχετικά: «Μίλαγα θεωρητικά, θα είμαστε έτοιμη για τέτοια σενάρια, δεν κοιτάμε τώρα τις λεπτομέρειες, θέλουμε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στα γήπεδα.»
Ο Ceferin παραδέχτηκε ότι ίσως δεν τελειώσουν κάποια πρωταθλήματα κι η UEFA δεν μπορεί να πει στις ομοσπονδίες τι θα κάνουν με τα πρωταθλήματα τους, απλά πρέπει να είναι ενήμερη.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η UEFA είναι σε σύγχυση και βιάστηκε να καταδικάσει τους Βέλγους. Όλα αυτά ανοίγουν το «παραθυράκι» στην SPFL να αναδείξει πρωταθλήτρια τη Celtic, τελειώνοντας πρόωρα τη σεζόν 2019/20, αφού φαίνεται η περίπτωση αυτή να είναι στην ατζέντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.