Mπέρδεμα με Gers αν λήξει πρόωρα η σεζόν στη Σκωτία


Η SPFL έχει τη δυνατότητα να λήξει πρόωρα τη σεζόν και στην Premiership της Σκωτίας (αφού η ψηφοφορία που έγινε κι είχε ως αποτέλεσμα την πρόωρη λήξη στις τρεις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες της δίνει αυτό το δικαίωμα), ενώ η UEFA έκανε λόγο για πρόωρη λήξη πρωταθλημάτων σε «ειδικές περιπτώσεις.»
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ευελπιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις διοργανώσεις της, συνεχίζοντας με τους διπλούς αγώνες, όμως έχει συζητηθεί η περίπτωση τα παιχνίδια να γίνουν μονά στη συνέχεια με ένα μίνι τουρνουά μιας βδομάδα από τα προημιτελικά σε Champions League και Europa League.
Αυτό θα δημιουργήσει επιπλοκές στη Σκωτία αν λήξει πρόωρα η σεζόν, γιατί οι Rangers θα πρέπει να δώσουν τη ρεβάνς της εντός έδρας ήττας τους με 3-1 από τη Bayer Leverkusen στους "16" του Europa League. Αν η σεζόν στη Σκωτία τερματιστεί και ξεκινήσει μια άλλη, τότε οι Gers θα παίζουν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές -χρονικά- διοργανώσεις. Υπάρχει φυσικά κι ένα άλλο θέμα, οι Rangers για να δώσουν τη ρεβάνς στο Leverkusen θα χρειαστούν το φετινό τους ρόστερ, δηλαδή και τους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη. Αν τελειώσει η σεζόν πρόωρα στη Σκωτία, τα συμβόλαια των παικτών αυτών θα λήξουν στις 30 Ιουνίου (δεν καλύπτονται από επέκταση συμβολαίων σε αυτή την περίπτωση) και φυσικά δεν θα λειτουργήσει ως συνήθως το μεταγραφικό παράθυρο. Οι Gers θα χάσουν έτσι παίκτες-κλειδιά όπως είναι οι Ianis Hagi, Sheyi Ojo, Florian Kamberi, Andy Halliday και Wes Foderingham. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι αυτό που προαναφέραμε, ότι οι Rangers θα συμμετέχουν σε δύο διαφορετικές χρονικά διοργανώσεις, κάτι που φαντάζει απίθανο να επιτρέψει η UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.