Άνοιξε τον δρόμο στην SPFL η UEFA


Η UEFA έδωσε ουσιαστικά στην SPFL τους λόγους που χρειαζόταν για λήξει πρόωρα και τη σεζόν στην Premiership,. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανέφερε «ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα» ή απλά μια απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων, κάτι που ήδη ισχύει στη Σκωτία.
Αυτοί είναι και οι «ειδικοί λόγοι» που είχε αναφέρει η UEFA την Τρίτη, η SPFL τώρα μπορεί να επικαλεστεί έναν από τους δύο και να τελειώσει πρόωρα τη σεζόν στην Premiership, αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια τη Celtic και υποβιβάζοντας τη Hearts.
Η UEFA παρότρυνε πάντως τις ομοσπονδίες να προσπαθήσουν όσο γίνεται περισσότερο και να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους.
Η UEFA πρόσθεσε ότι εάν ένα πρωτάθλημα τερματιστεί πρόωρα τότε οι εγχώριοι διοργανωτές -η SPFL στην περίπτωση της Σκωτίας- θα πρέπει να επιλέξουν τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  με βάση «αντικειμενικές και αμερόληπτες αθλητικές αξίες.» Αν δεν πληρούνται αυτά τα κριτήρια η UEFA μπορεί να αρνηθεί τις συμμετοχές που θα προτείνει η εκάστοτε ομοσπονδία.
Συνοψίζοντας, η SPFL μπορεί να επικαλεστεί δύο διαφορετικούς λόγους για να λήξει και την Premiership, τα πάντα τώρα είναι στο χέρι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.