H πιο ιστορική φανέλα της Queens Park


Oι παίκτες της Queen's Park πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ μιας εκτός έδρας νίκης τους στη φωτό που βλέπετε, την σεζόν που τελείωσε. Μια σεζόν άκρως επιτυχημένη για τις «αράχνες» αφού κατέκτησαν τον τίτλο στη League Two και θα παίζουν την επόμενη σεζόν στη League One.

Επαγγελματική από πέρυσι η αρχαιότερη ομάδα της Σκωτίας, αποτελούσε το τελευταίο προπύργιο ρομαντισμού λειτουργώντας ως ένα ερασιτεχνικό σωματείο στις επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας.  To μότο της (που βρίσκεται και στο σήμα της) «ludere causa ludendi» που σημαίνει «παίζοντας για τη χαρά του παιχνιδιού» δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον χαρακτήρα της Queen's Park, που είχε δώσει τον περασμένο αιώνα, το ματς που είχε χαρακτηριστεί ως «το ματς του αιώνα».

Η αρχαιότερη ομάδα της Σκωτίας είναι περήφανη για την ιστορία της και την τίμησε δεόντως, πριν ξεκινήσει η σεζόν που τελείωσε, με την εκτός έδρας φανέλα της.


Το σλόγκαν που την ακολούθησε ήταν «η πιο ιστορική φανέλα της Queens Park» και όχι άδικα. Φτιαγμένη από την admiral στα χρώματα του… IRN BRU, του αγαπημένου αναψυκτικού της Σκωτίας, που είναι και ο σπόνσορας της φανέλας, αυτό που αξίζει προσοχής, είναι το μωσαϊκό από πράσινες, κόκκινες και πορτοκαλί κουκίδες που υπάρχουν στο κέντρο της φανέλας, μπρος και πίσω. Συνολικά είναι πάνω από 4.000 κουκίδες και δεν μπήκαν για διακοσμητικούς λόγους.


Συμβολίζουν όλα τα αποτελέσματα της Queens Park, από το 1900 που μπήκε στη λίγκα της Σκωτίας. Οι πράσινες κουκίδες αφορούν τις νίκες, οι κόκκινες και οι πορτοκαλί τις ήττες και τις ισοπαλίες. Όλα τα αποτελέσματα της Queens Park από το 1900 μέχρι και το 2020 (πριν ξεκινήσει δηλαδή η σεζόν που τελείωσε), σε μια φανέλα.

Μια ξεχωριστή φανέλα, για μια ξεχωριστή ομάδα, που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ιστορική φανέλα της Queens Park”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.