Η… εξήγηση για την τρίτη φανέλα της Celtic


Η τρίτη φανέλα της Celtic -για τη νέα σεζόν- διέρρευσε σήμερα και σε αντίθεση με τις άλλες δύο, έγινε δεκτή με πολλά αρνητικά σχόλια από τους φίλους των Bhoys που δεν μπορούσαν να δεχτούν το… ροζ -που μοιάζει με κόκκινο- στις κάθετες ρίγες.


Πως βρέθηκε όμως το χρώμα αυτό, όταν στις εκτός έδρας φανέλες της Celtic κυριαρχούν παραδοσιακά, το πράσινο το άσπρο, το μαύρο και το κίτρινο με διάφορους συνδυασμούς.


Οφείλεται στο… τζάμι που βρίσκεται στην παλιά, παραδοσιακή είσοδο του Celtic Park

εδώ και δεκαετίες, κάτι σαν βιτρό.
Yπάρχε… ροζ –αν και μάλλον με μωβ μοιάζει) και το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται αυτούσιο μέσα από τον γιακά αιτιολογώντας τη δημιουργία της συγκεκριμένης φανέλας.

Εκτιμούμε πάντως ότι αυτή είναι η… τρίτη προσπάθεια της Celtic, για κάποιο λόγο, να βάλει το ροζ στο χρώματα της. Η πρώτη ήταν πριν από πέντε χρόνια, με τη δικαιολογία ότι είχε ροζ χρώμα το… εισιτήριο του τελικού του 1967, όταν η Celtic σήκωσε το κύπελλο πρωταθλητριών.

Η δεύτερη πριν από δύο χρόνια όταν εμφανίστηκε μια γκρι φανέλα με ροζ  λεπτομέρειες που προκάλεσε αναστάτωση στα social media, καιρό μετά δόθηκε η εξήγηση ότι… αφορούσε τον καρκίνο του μαστού, και μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις θα πήγαινε σε ιδρύματα για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης νόσου. Εξήγηση που δεν έπεισε αφού ανακοινώθηκε πολύ καιρό μετά την παρουσίαση της συγκεκριμένης φανέλας και μετά από πληθώρα αντιδράσεων.

Τρίτη και τυχερή για το ροζ, ή… φούξια αν προτιμάτε για τη Celtic. Οι οπαδοί πάντως είναι πολύ παραδοσιακοί και δεν φαίνεται να έχει τύχη ούτε η φετινή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.