Η Queen’s Park επιστρέφει στο Hampden Park


Eπιστροφή στη φυσική της έδρα για την αρχαιότερη ομάδα της Σκωτίας, την Queens Park. Oι «Αράχνες» πούλησαν το Hampden Park στην SFA (Scottish Football Association), πριν από 5 χρόνια, όταν αποδέχτηκαν πρόταση αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών. Η Queen’s Park ήταν τότε ερασιτεχνική κι έπαιζε ακόμα στη League Two, είναι πια επαγγελματική και αγωνίζεται στην Championship.

 Η νέα της έδρα είναι το Lesser Hampden, ένα μικρό γήπεδο χωρητικότητας 12.000 θεατών που βρίσκεται δίπλα στο Hampden Park. Ήταν να δώσει τον πρώτο της αγώνα εκεί τον Αύγουστο του 2020, οι εργασίες όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί και τις τελευταίες σεζόν χρησιμοποιεί ως έδρα γειτονικά γήπεδα.

Φέτος ήρθε σε συμφωνία με την ομοσπονδία της Σκωτίας να χρησιμοποιήσει την ιστορική της έδρα για τη σεζόν 2023-24. Ως μέρος της συμφωνίας οι εθνικές ομάδες της Σκωτίας θα χρησιμοποιούν το Lesser Hampden ως προπονητικό γήπεδο.

Ο αγωνιστικός χώρος του Hampden Park θα ανακαινιστεί πλήρως μετά τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στις 23 Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμος για χρήση από το Queen's Park μετά το παιχνίδι της Σκωτίας με την Αγγλία στις 12 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στην ιστορία των εθνικών ομάδων που είχε γίνει το 1872.

Μέχρι τότε η Queens Park θα χρησιμοποιηθεί το Lesser Hampden ως έδρα. Στη χαρακτηριστική φωτό που προμοτάρει τα εισιτήρια διαρκείας των «Αραχνών» μπορείτε να δείτε και τα δυο γήπεδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.