Στους ομίλους, με άγχος και ήττα 2-0 από τη Hapoel ΒS, η Celtic

H Celtic τα χρειάστηκε στο Turner Stadium στη Beersheba, έχανε 2-0 στο 48’ αλλά το τρίτο γκολ που θα την άφηνε έξω από τους ομίλους δεν ήρθε ποτέ.
Ο Craig Gordon απέκρουσε πέναλτι του Maharan Radi στο 15’, όμως ο Ben Sahar άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 21’ για τους γηπεδούχους με τη Celtic κλεισμένη στην περιοχή της. Στο 48’ από ένα γελοίο λάθος των Janko και Gordon ο Hoban έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους που είχαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με τη Celtic στα …σχοινιά να αντέχει και να προκρίνεται στους «χρυσοφόρους» ομίλους μετά από 3 χρόνια.

Δύο αλλαγές είχε η Celtic από το παιχνίδι με τη St Johnstone το Σάββατο, με τον Mikael Lustig να ξεκινά και τον Eoghan O'Connell να κάθεται στον πάγκο. Στον πάγκο και ο Tom Rogic με τον Callum McGregor στο βασικό σχήμα.
Οι Ισραηλινοί μπήκαν αποφασισμένοι κι είχαν ένα σουτ στο πρώτο λεπτό από τον Ovidiu Hoban που μπλόκαρε σε μια απόκρουση ρουτίνας ο Craig Gordon. H Celtic απάντησε στο 5’ με κόρνερ του Leigh Griffiths κεφαλιά του Moussa Dembele και στη συνέχεια σουτ του Mikael Lustig που έφυγε άουτ.
Η Celtic περίμενε πίσω στη συνέχεια και στο 13’ ο Saidy Janko ανέτρεψε τον  Ofir Davidzada στην περιοχή παίρνοντας και την κίτρινη κάρτα. Ο Maharan Radi εκτέλεσε το πέναλτι στο 15’ στο κέντρο της εστίας, αλλά ο Craig Gordon απέκρουσε κρατώντας όρθια τη Celtic. Η Hapoel όμως βρήκε το γρήγορο γκολ που ήθελε, στο 21’ με κεφαλιά του Ben Sahar, στη γωνία που ούτε ο Craig Gordon ούτε ο Kieran Tierney κατάφεραν να φυλάξουν σε κόρνερ. Μόλις ένα λεπτό ήταν στο ματς ο Sahar (που μπήκε στη θέση του Soares) με τη Celtic να πελαγοδρομεί. H Hapoel πίεσε κι είχε ένα σουτ του Sahar από καλή θέση να φεύγει άουτ στο 26’ κι άλλη μια ευκαιρία στο 30’, με τον Saidy Janko να είναι ο …αδύναμος κρίκος και να ταλαιπωρείται στο δεξί άκρο της άμυνας.
Η Celtic …υπενθύμισε την παρουσία της με ένα σουτ του Leigh Griffiths έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο goalkeeper David Goresh, πέρασε όμως το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους στo δικό της μισό του γηπέδου. Στο 40’ το σουτ του Anthony Nwakaeme χωρίς δύναμη μάζεψε ο Craig Gordon και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε λυτρωτικό για τους Bhoys.
Εφιαλτικό όμως ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Janko να μπερδεύεται με το Gordon, να φεύγει η μπάλα από τον keeper της Celtic για πάρει το …δώρο ο Ovidiu Hoban και να κάνει εύκολα το 2-0 στο 48’.
Ο εφιάλτης συνεχίστηκε για τη Celtic, με τον αμαρκάριστο Sahar να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά στο 52’ και στο 55’ να στέλνει με σουτ τη μπάλα άουτ.
O Μοussa Dembele πέρασε στη θέση του Griffiths στο 57’ και τρία λεπτά αργότερα  έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ, με τη Celtic να δείχνει επιτέλους απειλητική. Νέα φάση για τους Bhoys στο 64’ με το Sinclair να πιάνει το σουτ και τον keeper των γηπεδούχων David Goresh να αποκρούει, κρατώντας όρθιους τους γηπεδούχους.
Η Celtic θα μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση σε εκείνη τη φάση, είναι όμως γεγονός ότι -στη συνέχεια και με βάση την εικόνα του αγώνα- η Hapoel άξιζε ένα τρίτο γκολ.
Στο 68’ κεφαλιά πάσα του Miguel Vitor στον Ovidiu Hoban που έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 72’ βολίδα του Hoban έξω από την περιοχή με το Gordon να μπλοκάρει, έδειχναν ότι το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους γηπεδούχους. Το σκορ όμως δεν άλλαξε, η Celtic άντεξε και βρέθηκε μετά από 3 χρόνια στους ομίλους του Champions League.

 Όπως και στο πρώτο ματς με τη Hapoel η Celtic έκανε τα εύκολα δύσκολα, το 2-0 στο 48’ με το παιδαριώδες λάθος δείχνει ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό. Τέλος καλά όλα καλά μπορεί να πει κανείς, όμως η Celtic μετρά πια μόλις 9 νίκες σε 63 εκτός έδρας ματς στη Ευρώπη από το 2003! Ο Παράδεισος είναι μια ζηλευτή έδρα με μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά η παρουσία των Bhoys μακριά από αυτόν είναι για λύπηση.
Ο Rodgers έφερε την ομάδα -με την πρώτη του προσπάθεια- στους ομίλους κι οι αλλαγές του ήταν ορθολογικές, αν κι η παραμονή του Janko (που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος) ήταν λάθος. Mένει να φανεί αν θα μπορέσει να δώσει στους Bhoys την αύρα που είχε φέρει ο Neil Lennon στα εκτός έδρας ματs στην Ευρώπη.
HAPOEL BEER SHEVA: Goresh, Ben Bitton, Vitor (Shabtay 75), Tzedek, Davidzade, Radi, Ogu, Hoban, Melikson (Buzaglo 34), Soares (Sahar 19), Anthony Nuatuzor Nwakaeme
CELTIC: Gordon, Janko, Lustig, Toure, Tierney, Scott Brown, Nir Bitton, McGregor (Sviatchenko 66), Forrest (Rogic 45), Griffiths (Dembele 57), Sinclair.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.