Πάνω από 100.000 λίρες μάζεψαν οι οπαδοί της Celtic για την Παλαιστίνη αλλά και το …πρόστιμο

Oι σημαίες της Πλαιστίνης ανέμισαν στο Celtic Park στο ματς με την Hapoel Beer Sheva, κόντρα στις απαγορέψεις της UEFA που βρήκε «ένοχη» τη Celtic αλλά και τις απειλές της ατυνομίας. Οι οπαδοί της Celtic δεν έμειναν όμως σε αυτή τους την ενέργεια αλλά κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 100.000 λίρες για φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Παλαιστίνη.
Ονόμασαν την καμπάνια τους "matchthefineforpalestine" με απλά λόγια «μαζέψτε χρήματα που να φτάνουν το πρόστιμο (της UEFA)». Το πρόστιμο είναι αναμενόμενο από την UEFA κι οι οπαδοί της Celtic, με μπροστάρηδες αυτούς της Green Brigate είναι αποφασισμένοι να μαζέψουν λεφτά που να ξεπερνούν το πρόστιμο που θα πληρώσει η ομάδα τους και να το διαθέσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την Παλαιστίνη.
Σε μια από τις σελίδες στο διαδίκτυο, υπάρχει και μια επίσημη ανακοίνωση των οπαδών της Celtic:
"Στον αγώνα του Champions League με τη Hapoel Beer Sheva στις 17 Αυγούστου του 2016, η Green Brigade και οπαδοί σε όλο το Celtic Park ανέμισαν τη σημαία για την Παλαιστίνη. Αυτή η πράξη αλληλεγύης έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση σε όλο τον κόσμο. ‘Εχει επίσης επισύρει και ένα χρηματικό πρόστιμο από την Uefa, που θεωρεί τη σημαία της Παλαιστίνης ένα παράνομο πανό.
Σε απάντηση σε αυτή την ασήμαντη και πολιτικά μεροληπτική πράξη από το διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε θετικά ξεκινώντας μια καμπάνια για να φτάσουμε το πρόστιμο που θα επιβληθεί για χάρη της Παλαιστίνης. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το πρόστιμο κατά 15.000 λίρες με το ποσό να μοιράζετε εξίσου στη MAP (Ιατρική Βοήθεια στην Παλαιστίνη) και στο Lajee Centre (ένα πολιτιστικό κέντρο για παιδιά στο στο Aida, έναν προσφυγικό καταυλισμό στηΒηθλεέμ)."
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ακρόαση για την ποινή που θα επιβληθεί στη Celtic, οι οπαδοί της έχουν ήδη πάντως φροντίσει γι αυτό με τον πλέον εμφατικό τρόπο, μιας κι ήδη το ποσό που έχουν συγκεντρώσει ξεπερνά τις 100.000 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.