Celtic-Barcelona (preview)

Η Celtic υποδέχεται τη Barcelona και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές  τις -ελάχιστες- ελπίδες της για πρόκριση στους 16 του Champions League, με τους Καταλανούς να θέλουν επίσης τη νίκη για να σφραγίσουν την πρόκριση μία αγωνιστική πριν τη λήξη της φάσης των ομίλων.
Η Celtic γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της στην πρεμιέρα των ομίλων, όταν διασύρθηκε με 7-0 από τους Καταλανούς, με τον τεχνικό της, Brendan Rodgers, να δηλώνει ότι η ομάδα του είχε δείξει υπερβολικό σεβασμό τότε. Ο προπονητής των γηπεδούχων αναμένεται να ξεκινήσει με τους Kolo Toure και Emilio Izaguirre στην άμυνα, καθώς ξεκούρασε τους δύο παίκτες στη νίκη με 1-0 επί της Kilmarnock την Παρασκευή, κάτι που έγινε και με τον μέσο Tom Rogic. Ο Jozo Simunovic έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας κάνοντας το ντεμπούτο του στους ομίλους του Champions League, ενώ ο Leigh Griffiths αναμένεται να απουσιάσει, παρότι επέστρεψε στις προπονήσεις, δύσκολα θα ρισκάρει ο Rodgers τη συμμετοχή του. Καιρό τώρα εκτός μάχης ο Kieran Tierney, ο Emilio Izaguirre αναμένεται να είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του.
Η Barcelona έρχεται από ένα 0-0 με τη Malaga, σε αυτό το ματς όμως απουσίασαν ο Lionel Messi που ήταν άρρωστος κι ο Luis Suarez που ήταν τιμωρημένος. Κι οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν στην ομάδα του Luis Enrique, με τον Gerard Pique να φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει έναν μικροτραυματισμό.
Ο αρχηγός, Andres Iniesta και ο αμυντικός Samuel Umtiti παραμένουν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.
Η Barcelona έχει σημειώσει μόλις 4 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της (μεταξύ των οποίων κι η ήττα από τη Man.City), ενώ η Celtic έχει γνωρίσει και τις 4 φετινές ήττες της στην Ευρώπη, είναι άηττητη στις εγχώριες διοργανώσεις. Το 2012 η Barca έχασε 2-1 στο Celtic Park, νίκησε όμως 1-0 την επόμενη σεζόν, ενώ πριν το φετινό 7-0, είχε διασύρει και με 6-1 τη Celtic στη Βαρκελόνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.