Eκτός Ευρώπης η Celtic, ήττα 2-0 από Barcelona

Η Celtic ήταν σαφώς βελτιωμένη, όμως η διαφορά ποιότητας με τη Barcelona ήταν εμφανής κι η ήττα με 2-0 άφησε εκτός Ευρώπης τους Bhoys, αφού την ίδια ώρα η Gladbach έφερνε 1-1 με τη Manchester City. Ο Lio Messi στο 24’ και στο 55’ (με πέναλτι) σημείωσε τα γκολ των Καταλανών, που είχαν και δοκάρι με τον Suarez στο 83’.

O Jozo Simunovic ξεκίνησε, για πρώτη φορά στο Champions League, στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Callum McGregor προτιμήθηκε αντί του James Forrest στα χαφ. Επιστροφή στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων για τους Tom Rogic και Emilio Izaguirre που ξεκουράστηκαν στο 1-0 επί της Kilmarnock την Παρασκευή. Lionel Messi και Luis Suarez επέστρεψαν, όπως αναμενόταν, στην ενδεκάδα της Barcelona, με τον πρώτο να καθορίζει για ακόμα μια φορά την έκβαση της αναμέτρησης.
Η Celtic ήταν πιο συγκεντρωμένη απ’ότι στην πρεμιέρα των ομίλων, όταν είχε γνωρίσει διασυρμό στη Βαρκελώνη, παρότι η Barca δε δυσκολεύθηκε να φτιάξει φάσεις. Στο 9’ ήταν η πρώτη με τακουνάκι του Neymar για τον Lionel Messi, ενώ στο 15’ ο Messi έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ μετά από πάσα του Jordi Alba. Στο 19’ οι Καταλανοί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Ivan Rakitic και στο 24’ άνοιξαν το σκορ. Ο Neymar βρήκε «τηλεπαθητικά» το Messi κι ο superstar της Barca νίκησε στην κλειστή γωνία από κοντά τον Craig Gordon.
H απάντηση της Celtic ήρθε στο 37’, με τον Moussa Dembele να πιάνει το σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Γερμανός keeper των Καταλανών, Marc Andre ter Stegen. Μια εντυπωσιακότερη απόκρουση ακολούθησε στο 40’ αυτή τη φορά στην εστία της Celtic. O Messi έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά για να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά από κοντά ο Luis Suarez, όμως ο Craig Gordon έκανε μία από τις επεμβάσεις της σεζόν στο Champions League, κρατώντας τους Bhoys στο παιχνίδι.
Η Celtic μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος, με τον Callum McGregor να κάνει προσποιήσεις και να σουτάρει με το αριστερό, όμως ο Marc Andre ter Stegen μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του στο 49’. Στο 53’ ακόμα μια μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Forrest να σεντράρει και τον Dembele να πιάνει από κοντά την κεφαλιά για να μπλοκάρει ξανά ο Γερμανός keeper. Ένα λεπτό αργότερα ο Suarez καταφέρνει να πάρει πέναλτι από τον Izaguirre σε μια -δύσκολη- φάση που φάνηκε να «κλειδώνει» πονηρά το χέρι του αριστερού μπακ των Bhoys. O Lio Messi εκτέλεσε την ποινή στο κέντρο της εστίας και το 0-2 στο 55’ ήταν γεγονός. Η Celtic προσπάθησε να αντιδράσει είχε μια κεφαλιά του Dembele που έφυγε ψηλά άουτ, όμως η Barca είχε τη μεγάλη φάση στο 67’ με το πλασέ του Messi να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 83’ ο Messi εξέθεσε 3 αμυντικούς των Bhoys κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Luis Suarez που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Παρά την καλή εμφάνιση των Bhoys, η Barca μπορούσε, χωρίς να ζοριστεί, να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ, η ουσία είναι ότι η Celtic μένει χωρίς ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά τα Χριστούγεννα. Σειρά έχουν οι εγχώριες διοργανώσεις, αρχής γενομένης με τον τελικό του League Cup κόντρα στην Αberdeen την Κυριακή.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre, Brown, Armstrong, McGregor (Roberts 72), Rogic (Bitton 64), Sinclair (Forrest 45), Dembele.
BARCELONA: Barcelona: Ter Stegen, S.Roberto, Mascherano Pique (Marlon 72), Alba (Digne 66), Busquets, Rakitic, Gomes, Suarez, Messi, Neymar (Turan 77).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.