Ξέσπασε η Aberdeen, 5-1 την Kilmarnock

Η Aberdeen επέστρεψε εντυπωσιακά στις νίκες, συντρίβοντας 5-1 την Kilmarnock και πλησίασε στους δύο βαθμούς τους δεύτερους Rangers, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι. 
Mετά τις ήττες από τη Celtic στον τελικό του League Cup και από τους Rangers στο Ibrox, οι Dons ήταν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις νίκες και το έκαναν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τελειώνοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Derek McInnes έκανε 4 αλλαγές στην ομάδα που έχασε 2-1 από τους Rangers, με τους αμυντικούς Ash Taylor και Mark Reynolds και τον επιθετικό Jayden Stockley να μένουν εκτός ενδεκάδας, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο αρχηγός, Ryan Jack, που αποβλήθηκε στο ματς του Ibrox. Oι Adam Rooney, Niall McGinn, Anthony O'Connor και Peter Pawlett ξεκίνησαν στη θέση τους. Η Kilmarnock είχε μόλις μία αλλαγή από το 2-0 επί της Dundee, με τον Adam Frizzell να ξεκινά αντί του Nathan Tyson.
Παρότι η Killie ξεκίνησε καλύτερα, ήταν η Aberdeen που άνοιξε το σκορ στο 20’ με τον Graeme Shinnie να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Peter Pawlett να αλλάζει έξυπνα την πορεία της μπάλας στέλνοντας τη στα δίχτυα του Jamie MacDonald. Η Kilmarnock μπορούσε να πάρει πέναλτι στη συνέχεια όταν ο Shay Logan έκανε ένα άγαρμπο τάκλιν στον Jordan Jones μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής, Stephen Finnie, δεν συγκινήθηκε.
Στο 30’ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους όταν ο Peter Pawlett έπιασε το σουτ, ο Jamie MacDonald απέκρουσε όμως ο Anthony O'Connor ήταν εκεί για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
Ο Johny Hayes έπαιξε το ένα-δύο με τον Adam Rooney κι έφυγε μπροστά για να κάνει το 3-0, τελειώνοντας το ματς στο 37’. Οι Dons άγγιξαν το 4-0 στο ξεκίνημα του β’ μέρους όμως ο keeper της Killie, Jamie MacDonald, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του James Maddison.
Το 4-0 ήρθε στο 69’ από τον Niall McGinn, για να μειώσει η Kilmarnock στο 77’ με τον Rory McKenzie. Ο Jonny Hayes σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 85’ διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 στο 85’.Ένα σημαντικό γκολ, αφού ανέβασε την Aberdeen στην 3η θέση έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από την ισόβαθμη της Hearts. Oι Dons έχουν κι ένα ματς λιγότερο κι αν το κερδίσουν θα ανέβουν στη 2η θέση, αφού είναι τώρα μόλις δύο βαθμούς πίσω από τους Rangers. H Killie παρέμεινε στην πρώτη εξάδα, απέχει όμως μόλις 3 βαθμούς από την ουραγό Inverness.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, McLean, Rooney (Stockley 78), McGinn, Hayes, O'Connor, Pawlett (Burns 69), Maddison (Reynolds 54).
KILMARNOCK: MacDonald, Hendrie, Boyle, Boyd, Taylor, McKenzie, Smith, Dicker, Jones (Wilson 47), Frizzell (Tyson 47), Coulibaly (Adams 73).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.