Με το κεφάλι ψηλά η Celtic, 1-1 με City

H Celtic τελείωσε με το κεφάλι ψηλά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, φέρνοντας 1-1 στο Manchester με τη City, σε ένα παιχνίδι που άγγιξε ακόμα και τη νίκη.
Οι Bhoys προηγήθηκαν στο 4’ με τον Patrick Roberts, ισοφαρίστηκαν στο 8’ από τον Iheanacho σε ένα ανοικτό ματς, αφού τα πάντα είχαν κριθεί οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα.
Mόνο μια αλλαγή από το 4-3 επί της Motherwell για τηCeltic, με τον Erik Sviatchenko να επιστρέφει στην άμυνα, παίρνοντας τη θέση Kolo Toure που βρέθηκε στον πάγκο, έχοντας μαζί του τον Leigh Griffiths.
Πολλές αλλαγές (εννέα συνολικά) για τη City, με τον νεαρό Tosin Adarabioyo να ξεκινά μόλις για δεύτερη φορά στο βασικό σχήμα, ενώ στον πάγκο των γηπεδούχων ήταν και ο 16χρονος μέσος, Phil Foden. Τρεις δεξιοί μπακ στην ενδεκάδα του Guardiola, με τον Bacary Sagna να παίζει στην άμυνα και τον Pablo Zabaleta στα χαφ.
Η Celtic ξεκίνησε καλύτερα, με τον Moussa Dembele να εκμεταλλεύεται στο 3’ ένα λάθος γύρισμα του Pablo Zabaleta, για να νικηθεί στην έξοδο από τον  goalkeeper, Willy Cabalero,  που σταμάτησε και τον Tom Rogic στην εξέλιξη της φάσης. Ένα λεπτό αργότερα οι Bhoys προηγήθηκαν, με τον Patrick Roberts -που είναι δανεικός από τη City- να μπαίνει με έξοχη ατομική προσπάθεια στην περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η City ισοφάρισε στο 8’ με τον Nolito να βγάζει την μπαλιά και τον Kelechi Iheanacho να κάνει το 1-1 με δυνατό σουτ και παραλίγο να πάρει το προβάδισμα στο 11’ πάλι με τον Kelechi Ihenacho, όμως αυτή τη φορά το σουτ του Νιγηριανού έφυγε άουτ. Η Celtic απάντησε στο 18’, με τον Moussa Dembele να στέλνει με τη σειρά του τη μπάλα άουτ από καλή θέση.
Ωραία φάση στο 38’, με τον Gundogan να δίνει στον Sanga που επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι, για να αποκρούσει ο Craig Gordon και τη City να χάνει ακόμα μια ευκαιρία με τον Nolito στην εξέλιξη της φάσης. Στο 44’ ο Patrick Roberts παραλίγο να κάνει πάλι τη ζημιά στην ομάδα του, όταν μπαίνοντας στην περιοχή o Clichy τον κράτησε και παραλίγο να τον γκρεμίσει, όμως το πέναλτι δεν δόθηκε, αντίθετα πήρε κίτρινη ο Mikael Lustig που διαμαρτυρήθηκε για τη φάση.
To δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το ρυθμό του πρώτου, με τη Celtic να έχει το πάνω χέρι μετά το πρώτο τέταρτο χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 60’ ο Mikael Lustig μπήκε από τα αριστερά αλλά σούταρε ψηλά άουτ, στο 65’ το σουτ του Gary Mackay-Steven δεν είχε δύναμη κι ο Willy Cabalero έπεσε και μπλόκαρε, ενώ στο 78’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Bhoys. O Gary Mackay-Steven πάσαρε στον Leigh Griffiths, το πλασέ του οποίου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από αριστερό δοκάρι του Cabalero. Στο 87’ ήταν η σειρά της City να ..μην πάρει πάρει πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Sane η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Simunovic που έκανε τάκλιν.
Η Celtic άφησε καλές εντυπώσεις σε έναν δύσκολο όμιλο, δεν έχασε στα δύο ματς που έδωσε με τη City (3-3 στη Γλασκώβη), κάτι σημαντικό όταν αντιμετωπίζει ομάδες από Αγγλία, έκανε όμως νέο αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας τα 9 σερί ματς χωρίς νίκη στο Champions League.
MANCHESTER CITY: Caballero, Maffeo (Jesus Navas 62), Sagna, Adarabioyo, Clichy, Fernando, Zabaleta, Sane, Gundogan, Nolito, Iheanacho.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre, Armstrong, Brown, Rogic, Roberts, Forrest (Mackay-Steven 51), Dembele (Griffiths 73).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.