Celtic-Partick Thistle (preview)

Η Celtic κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στο εντυπωσιακό 5-0 επί της Hearts την Κυριακή, σε ένα ματς που έπαιξε χωρίς τους Moussa Dembele και Leigh Griffiths. Οι δύο επιθετικοί θα λείψουν και από το αποψινό ντέρμπι της Γλασκώβης με την Partick Thistle, όπως και ο μέσος Tom Rogic που προσπαθεί να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση μετά τον τραυματισμό στο γόνατο.
Οι Bhoys ανέβασαν το αήττητο τους στα 37 ματς σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ έχουν εντυπωσιακή παράδοση με την Partick Thistle έχοντας κερδίσει τα 24 τελευταία παιχνίδια που έδωσαν κόντρα στους Jags, τα 10 από αυτά στο Celtic Park, όπου έχσαν για τελευταία φορά από την Thistle το Μάιο του 1995.
Η Partick Thistle κρατά γερά την 6η θέση, μετρά 6 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, έχει χάσει όμως στις 6 τελευταίες επισκέψεις της στο Celtic Park χωρίς να σκοράρει, 4 από αυτές τις ήττες ήταν με 1-0.
Δεν θα έχει στη διάθεση της τον αρχηγό Abdul Osman που χτύπησε στον ώμο, ο επιθετικός Kris Doolan (που σημείωσε δύο γκολ το Σάββατο) είναι αμφίβολος, ο μέσος Steven Lawless και οι Stuart Bannigan, Gary Fraser, Jason Banton, Ryan Scully και Sean Welsh παραμένουν εκτός μάχης.
Η Celtic νίκησε 4-1 στο Firhill και 1-0 στο Celtic Park στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων για το φετινό πρωτάθλημα που έγιναν κι οι δύο το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.