Σκωτία-Αγγλία (preview)

H Σκωτία υποδέχεται την Αγγλία στο Hampden Park, στο αρχαιότερο παιχνίδι σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και μπορεί ο τεχνικός των Σκωτσέζων να δηλώνει ότι τα ντέρμπι Σκωτίας-Αγγλίας δεν είναι όπως παλιά, όμως η αντιπαλότητα υπάρχει πάντα, οι Σκωτσέζοι θέλουν τη νίκη κόντρα στον Auld Enemy και απόψε υπάρχει και βαθμολογικό κίνητρο πέρα από το γόητρο.
Η Σκωτία είναι 6 βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Άγγλους στον 6ο προκριματικό όμιλο, στους 7 βαθμούς, δύο πίσω από τη Σλοβακία κι ένα πίσω από τη Σλοβενία, με τη νίκη να είναι μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση όχι μόνο σβήνουν οι ελπίδες πρόκρισης, αλλά πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν και ο Gordon Strachan. O ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να στηριχθεί ξανά στον κορμό της αήττητης Celtic, όπως έκανε στο 1-0 επί της Σλοβενίας τον Μάρτιο. Ο Leigh Griffiths της Celtic δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα αλλά είναι έτοιμος και πιθανότατα θα έχει το ρόλο του μοναχικού επιθετικού, εκτός αν προτιμηθεί o Chris Martin της Derby County. «Λένε ότι παίζεις με έναν επιθετικό, μερικές φορές όμως παίζεις και με δύο και με τρεις απλά οι άλλοι είναι στα άκρα» δήλωσε ο Strachan εξηγώντας: «oι Steven Naismith και Shaun Maloney είναι περισσότεροι επιθετικοί παρά μέσοι που παίζουν στα άκρα.»
Ο αριστερός μπακ της Celtic, Kieran Tierney, πιθανότατα να παίξει ξανά στα δεξιά, όπως έγινε στο 1-0 επί της Σλοβενίας, παρότι ο Ikechi Anya ήταν πολύ καλός στο Wembley, παρά την ήττα της Σκωτίας με 3-0 από τους Άγγλους.
Αν ο Tierney αγωνισθεί θα φορέσει προστατευτική μάσκα, μιας κι έχει υποστεί κάταγμα στο σαγόνι στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο τεχνικός των Άγγλων, Gareth Southgate, χαρακτήρισε «ξεχωριστή» την αναμέτρηση με τη Σκωτία και περιμένει να δοκιμαστούν σκληρά οι παίκτες τους. Όλοι είναι στη διάθεση του εκτός από τον Jamie Vardy που έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στην προπόνηση.
Η Σκωτία έχει να κερδίσει την Αγγλία από το 1999, μετρά μόλις μία νίκη στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις της με τους Άγγλους που είναι αήττητοι στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους στη Σκωτία. Η Σκωτία είναι αήττητη στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της βέβαια, όμως οι Άγγλοι έχουν να χάσουν σε αγώνα της προκριματικής φάσης από τον Οκτώβριο του 2009.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

ΣΚΩΤΙΑ
Goalkeepers: Craig Gordon (Celtic), Jack Hamilton (Hearts), David Marshall (Hull City).
Αμυντικοί: Ikechi Anya (Derby County), Christophe Berra (Ipswich Town), Stephen Kingsley (Swansea City), Russell Martin (Norwich City), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Mark Reynolds (Aberdeen), Andrew Robertson (Hull City), Kieran Tierney (Celtic).
Mέσοι: Stuart Armstrong (Celtic), Barry Bannan (Sheffield Wednesday), Scott Brown (Celtic), Tom Cairney (Fulham), Darren Fletcher (West Bromwich Albion), Ryan Fraser (Bournemouth), James Forrest (Celtic), James McArthur (Crystal Palace), James Morrison (West Bromwich Albion), Robert Snodgrass (West Ham United).
Επιθετικοί:Leigh Griffiths (Celtic), Chris Martin (Derby County), Steven Naismith (Norwich City).

ΑΓΓΛΙΑ
Goalkeepers: Jack Butland (Stoke City), Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley).
Αμυντικοί: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Aaron Cresswell (West Ham United), Ben Gibson (Middlesbrough), Phil Jones (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Tottenham).
Mέσοι: Dele Alli (Tottenham), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Jake Livermore (West Bromwich Albion), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City).
Επιθετικοί: Jermain Defoe (Sunderland), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.