Kλείνει για δύο ματς τη Green Brigade η Celtic

Η κερκίδα που κάθονται οι οπαδοί της Green Brigade, θα μείνει κλειστή για «λόγους ασφαλείας» στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της Celtic, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Bhoys. Η στάση των Bhoys φαινόταν από προηγούμενη ανακοίνωση κατά της Green Brigade κι ήταν θέμα χρόνου να παρθούν μέτρα.
H επίσημη Celtic έχει στείλει γραπτές εξηγήσεις στους 900 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που επηρεάζονται από αυτή την απόφαση εξηγώντας τους λόγους αλλά και τα «επόμενα βήματα» της.
H Celtic κατηγορείται από την UEFA για το πανό που ανέβασε η Green Brigade κι απεικόνιζε μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης, με ένα νέο πρόστιμο να δείχνει σίγουρο και θα είναι το ενδέκατο στα 6 τελευταία χρόνια για τη Celtic.
Ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Σκωτίας, Peter Lawwell, δήλωσε ότι χρειαζόταν άμεση και αποφασιστική δράση για να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των οπαδών. Η επίσημη ιστοσελίδα της Celtic αναφέρει ότι η συμπεριφορά των οπαδών στα παιχνίδια με τη Linfield φέτος και με Hearts την περασμένη σεζόν ήταν ανησυχητική:
«Η ασφάλεια στο χώρο των κερκίδων λειτουργούσε πολύ καλά μέχρι το τελευταίo ματς της σεζόν, εναντίον της Hearts, όπου υπήρχαν πολλές φωτοβολίδες κάτω από τα πανό της κερκίδας της Green Brigade. Ήταν μια απίστευτα ανεύθυνη και συντονισμένη δράση που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Η ασφάλεια των οπαδών στο Celtic Park έχει τεράστια σημασία για το σύλλογο και δυστυχώς εξαιτίας των γεγονότων στα παιχνίδια με Linfield και Hearts, ο σύλλογος δεν είναι ικανοποιημένος ότι η κερκίδα της Green Brigade μπορεί να Λειτουργήσει με ασφάλεια αυτή τη στιγμή.»
Χαρακτηριστικές για τη στάση της επίσημης Celtic, οι δηλώσεις του Peter Lawwell: «Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, οι αρχές ασφαλείας και οι ποδοσφαιρικές αρχές φτιάχνουν τους κανόνες κι αν οι κανόνες σπάσουν η Celtic θα τιμωρηθεί ξανά και ξανά. Όποιος έχει τη Celtic στην καρδιά του οφείλει να το αναγνωρίσει και να συμπεριφερθεί ανάλογα. Όλοι οι σύλλογοι λένει ότι η ατμόσφαιρα που έχουμε εδώ είναι απίστευρη αλλά έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι αυτό. Δεν πήραμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία αλλά η συμπεριφορά ττων οπαδών στη συγκεκριμένη κερκίδα δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία του γηπέδου και αμαυρώνει τη φήμη του συλλόγου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.