Rodgers: «H Celtic δεν είναι πολιτική αρένα»

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Σκωτίας, Brendan Rodgers, έχει πάρει το μέρος της διοίκησης, όσον αφορά την αντιπαράθεση με την Green Brigade, τον πιο ένθερμο σύνδεμο οπαδών της Celtic τα τελευταία χρόνια, που δεν θα είναι απόψε στο Celtic Park, ούτε και από την πρεμιέρα με τη Hearts στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης για «λόγους ασφαλείας» με τον Rodgers να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Celtic δεν είναι πολιτική αρένα, ούτε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, η θέση μου είναι ολοκληρωτικά με τη στάση της διοίκησης κι είμαι απογοητευμένος από αυτό που είδα.»
Ο Rodgers αναφέρεται στο περίφημο πανό που σήκωσε η Green Brigade κι αναμένεται να επιφέρει πρόστιμο από την UEFA. Aπεικόνισε ένα άντρα «παραστρατιωτικής οργάνωσης» σύμφωνα με την UEFA, δίπλα σε ένα άλλο πανό με τον Brendan Rodgers κάνοντας λόγο για την «αήττητη στρατιά του Rodgers
«Eίμαι αρκετά τυχερός να βρεθώ κοντά σε κορυφαίες ομαάδες στη Βρετανία και μπορώ να πω κατηγορημτικά ότι η ατμόσφαιρα στο Celtic Park είναι η καλύτερη που μπορεί να βρεί κανείς, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κερκίδα αλλά από 60.000 κόσμο. Τα παιδιά στη γωνία (σ.σ. η κερκίδα της Green Brigade) δίνουν ενέργεια και νιάτα, είναι εκπληκτικά, αλλά το πολιτικό στοιχείο δεν είναι αποδεκτό. Υπάρχουν forums γι αυτό εκτός ποδοσφαίρου, δεν είναι για μέσα στο Celtic Park. Μπορεί σε άλλες χώρες οι ultras να λειτουργούν και εκτός ποδοσφαίρου, όμως η κυβέρνηση στη Βρετανία είναι διαφορετική κι είναι από τα δυνατά σημεία για μένα είναι το θέμα της ασφάλειας. Το μήνυμα μου είναι επικεντρωθείτε στο ποδόσφαιρο, επικεντρωθείτε στην ομάδα που αγαπάτε» κατέληξε το τεχνικός της Celtic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.