Aberdeen-Hamilton (preview)

Η Aberdeen καλείται να ξεπεράσει τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη μετά την ήττα της με 2-0 από τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο, ξεκινώντας με το δεξί τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Derek McInnes αναμένεται να φρεσκάρει την ομάδα του, δεν θα έχει στη διάθεση του τον Jayden Stockley που είναι τιμωρημένος, αναμένεται όμως να επιστρέψει ο Adam Rooney που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση των Dons.
H Αberdeen δεν έχει σκοράρει στις 6 από τις 9 τελευταίες πρεμιέρες της στο πρωτάθλημα, η τελευταία εντός έδρας ήταν το 2014, έχει κερδίσει όμως τα 6 τελευταία παιχνίδια της με τους Accies στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 14 γκολ συνολικά, ενώ δέχτηκε μόλις ένα.
Η Hamilton σώθηκε στα play-off πέρυσι, θα παλέψει και φέτος για την παραμονή της και πηγαίνει στο Pittodrie χωρίς τους αμυντικούς Michael Devlin (αρχηγός της ομάδας) και Alex Gogic που είναι τραυματίες. Οι νεοαποκτηθέντες Ryan Fulton και Xavier Tomas έχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν το ντεμπούτο τους για την ομάδα του Martin Canning.
Τελευταία φορά που Aberdeen και Hamilton βρέθηκαν αντιμέτωπες σε πρεμιέρα πρωταθλήματος ήταν το 2010, με τον Paul Hartley να κάνει hat-trick με πέναλτι και τους Dons να επικρατούν με 4-0. Η τελευταία νίκη της Hamilton ήταν το Μάιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.