Celtic-Paris St Germain (preview)

Πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Champions απόψε με τη Celtic να υποδέχεται την Paris St-Germain στην αυλαία του Β’ ομίλου και να είναι φυσικά το απόλυτο outsider.
O Brendan Rodgers δήλωσε ότι η Celtic δεν θα φοβηθεί τους Παριζιάνους, τόνισε πάντως ότι αυτή η PSG είναι φτιαγμένη για να πάρει το Champions League. O 18χρονος Anthony Ralston είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στο Champions League με τον Rodgers να σκέφτεται να του αναθέσει τη φρούρηση του σούπερσταρ της Paris Saint-Germain, Neymar. Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ είναι το …κόκκινο πανί για τους οπαδούς της Celtic, που τον θυμούνται από δύο αναμετρήσεις με τη Barcelona, το 2013 όταν έγινε αιτία να αποβληθεί ο Scott Brown για να χάσει η Celtic με 1-0 και στην περσινή ήττα με 2-0 από τους Καταλανούς, όταν έσπρωξε χωρίς λόγο τον Mikael Lustig. Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ δήλωσε πάντως ότι οι αποδκιμασίες δεν τον πτοούν, τις βρίσκει βαρετές, ενώ είχε να πει μια καλή κουβέντα για τον τεχνικό των Bhoys, Βrendan Rodgers, τονίζοντας ότι αρέσκεται να παίζει επιθετικά και η ομάδα του να σημειώνει γκολ.
Ο Rodgers θα έχει απόψε στη διάθεση του τον Leigh Griffits, δύσκολα θα προλάβει ο Mousa Dembele, κάτι που ισχύει και για τους κεντρικούς αμυντικούς,  Dedryck Boyata και Erik Sviatchenko. Ο Odsonne Edouard που είναι δανεικός από την PSG στη Celtic έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στους Παριζιάνους κι έκανε ήδη το ντεμπούτο του με γκολ για τη Celtid στο 4-1 επί της Hamilton την Παρασκευή.
Η PSG δείχνει ασταμάτητοι με τους Neymar, Cavani και Kylian Mbappe, με τον αρχηγό της, Thiago Silva, να τονίζει ότι η πίεση είναι στην ομάδα του που είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Angel Di María είναι νοκ άουτ για τους φιλοξένουμενους, με τον Javier Pastore εξαιρετικά αμφίβολο. Ο Marco Verratti δεν έπαιξε στο 5-1 της PSG επί της Metz λόγω τιμωρίας κι αναμένται να είναι στο βασικό σχήμα, με  τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Unai Emery, να σκέφτεται να δώσει ακόμα μια ευκαιρία στον Layvin Kurzawa, ενώ δεν αποκλείεται να βάλει τον Kevin Trapp κάτω από τα δοκάρια από συνήθως κάνει rotation στους goalkeepers.
Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες τη σεζόν 1995-96 στο πλαίσιο του β’ γύρου του κυπέλλου κυπελλούχων, με τους Παριζιάνους να κερδίζουν 1-0 στο Παρίσι και 3-0 στη Γλασκώβη και να φτάνουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης σηκώνοντας το τρόπαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.