Αλλάζει γνώμη για τα poppies η Fifa

Η FIFA φαίνεται να αλλάζει στάση στο θέμα των poppies ((παπαρούνες που τιμούν τους πεσόντες του πολέμου) μετά από συζητήσεις με τις ομοσπονδίες των ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πέρυσι η FIFA είχε τιμωρήσει με πρόστιμο Σκωτία Αγγλία, Ουαλία και Βόρειο Ιρλανδία επειδή είχαν τις περίφημες παπαρούνες στα παιχνίδια τους. Αγγλία και Σκωτία φόρεσαν τα poppies στα περιβραχιόνια τους στο μεταξύ τους παιχνίδι (που έγινε στι 11 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του πολέμου στη Βρετανία), αγνοώντας τις απαγορεύσεις, Ουαλία και Βόρειος Ιρλανδία Ουαλία δεν είχαν «παπαρούνα» στα μαύρα περιβραχιόνια που φόρεσαν, η εμφάνιση όμως της περίφημης παπαρούνας στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετή για να επιφέρει ανάλογο πρόστιμο. 45.000 Ελβετικά φράγκα (γύρω στις 35.311 λίρες) το πρόστιμο για την Αγγλία, 20.000 Ελβετικά φράγκα (35.311 λίρες) για Σκωτία και Ουαλία, στα 15.000 Ελβετικά φράγκα (11.770 λίρες) το πρόστιμο για τη Βόρειο Ιρλανδία.
Η Σκωτία είχε τονίσει ότι θα κάνει έφεση εναντίον των κυρώσεων, ακόμα και η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May είχε αποκαλέσει «εξωφρενικές» τις απαγορεύσεις της FIFA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία όμως φαίνεται να έχει αλλάξει και να έχει στείλει ένα σχέδιο πρότασης προς τα έθνη μέλη της με αναθεωρημένες διατάξεις, που θα μπορούσαν να δουν την παπαρούνα επιτρέπεται.
Ο νέος νόμος αναμένεται να περάσει έγκαιρα για τα διεθνή παιχνίδια του Νοεμβρίου, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 14 Νοεμβρίου (περίοδο που περιλαμβάνει τη μέρα μνήμης για τα θύματα του πολέμου) κι όλα δείχνουν ότι ούτε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί πρόκειται να πληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.