Celtic-St Johnstone (preview)

Mετά τη μεγάλη της νίκη την Πέμπτη με 1-0 επί της Zenit η Celtic υποδέχεται τη St Johnstone και με νίκη αφήνει 11 βαθμούς πίσω της την Aberdeen, που έχασε 2-0 χθες στο Εδιμβούργο από τη Hibernian. Αήττητη στο Celtic Park οι τριπλούχοι Σκωτίας, κέρδισαν 3-2 το περασμένο Σάββατο την Partick Thistle και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας, στο πρωτάθλημα όμως είχαν γνωρίζει τη δεύτερη φετινή τους ήττα, με 1-0 στην έδρα της Kilmarnock.
Πολλές απουσίες για τους γηπεδούχους, με τον αρχηγό της ομάδας, Scott Brown, να είναι τιμωρημένος και τους Stuart Armstrong, Nir Bitton, Dedryck Boyata, Marvin Compper, Craig Gordon, Leigh Griffiths, Jonny Hayes, Anthony Ralston και Patrick Roberts τραυματίες. Ο Αυστραλός μέσος, Tom Rogic, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς ήταν στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς της Celtic έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Η Celtic είναι αήττητη στο Celtic Park στο πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο του 2015, είχε χάσει τότε 2-1 από τη Motherwell. Aήττητη στις 6 τελευταίες συναντήσεις της με τη St Johnstone στο πρωτάθλημα, ενώ έχει σκοράρει και στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις της με τους Saints.
H St Johnstone έχει κερδίσει μόνο μία από τις 12 τελευταίες επισκέψεις της στο Celtic Park στην Premiership.
Οι Saints μετρούν 6 ματς χωρίς νίκη κι είναι η δεύτερη φορά που κάνουν αυτό το αρνητικό σερί τη σεζόν που διανύουμε. Ο Ουαλός διεθνής, George Williams, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, ενώ είναι έτοιμος και ο μέσος Liam Craig.
Αμφίβολος ο Keith Watson, ο Brian Easton αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής καθώς προέρχεται από εγχείρηση. Παραμένουν εκτός μάχης οι David McMillan, Callum Hendry και Stefan Scougall, με τον τελευταίο να ενδέχεται να υποβληθεί σε εγχείρηση στον αστράγαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.