Πήρε επίσημη άδεια για το νέο γήπεδο η Aberdeen

Η Aberdeen πήρε επίσημη άδεια για δημιουργία νέου γηπέδου και προπονητικών εγκαταστάσεων. Οι Dons είχαν πάρει την έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου του Aberdeen για τη δημιουργία νέου γηπέδου στο Kingsford πριν 3 μήνες, παρά τις αντιρρήσεις του τοπικού συμβουλίου του Aberdeenshire που ήταν κατά του γηπέδου.
Aυτοί που δεν ήθελαν το γήπεδο σε αυτή τη θέση, συγκρότησαν μια ομάδα που αποκαλείται «The No Kingsford Stadium» και ζητούσαν δικαστική αναθεώρηση.
Το
γραφείο σχεδιασμού του Δημοτικού Συμβουλίου του Aberdeen όμως ενέκρινε επισήμως τη δημιουργία εγκαταστάσεων αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών στο Kingsford, κοντά στο Westhill.
Η Aberdeen ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει αυτόν τον Ιούνιο την κατασκευή του νέου γηπέδου χωριτηκότητας 20.000 θέσεων, παρότι τα μέλη του «The No Kingsford Stadium» εξακολουθούν να ζητούν δικαστική αναθεώρηση.
«Είναι πλέον ξεκάθαρο από τους νομικούς εμπειρογνώμονες ότι οι αντιφρονούντες δεν μπορούν να σταματήσουν αυτά τα σχέδια» δήλωσε ο πρόεδρος της Aberdeen, Stewart Milne σημειώνοντας: «Στην καλύτερη περίπτωση γι αυτούς θα ήταν να καθυστερήσουν για λίγους ακόμα μήνες τα σχέδια, τα οποία όμως στο τέλος θα προχωρήσουν.»
Η Aberdeen είχε τονίσει επανειλλημένως ότι η δημιουργία νέου γηπέδου είναι ζωτικής σημασίας για τον σύλλογο, με τους αντιφρονούντες να θέτουν περιβαλλοντολογικά και κυκλοφοριακά ζητήματα.
Οι Dons είχαν διαβεβαιώσει μέσω του υπέυθυνου σχεδιασμού του project, Gavin Evans, ότι θα υπάρχουν ελεγχόμενες ζώνς στάθμευσης κι ότι εκτός από τα parking η κατασκευή του νέου γηπέδου θα ανοίξει περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας και θα φέρει εκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία.
Μετά από χρονοβόρα διαδικασία πάντως οι προσπάθειες των Dons φαίνεται να αποδίδουν κι είναι πια ζήτημα χρόνου η δημιουργία νέου γηπέδου, όπως το θέλει η Aberdeen με υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.