Rangers-Celtic (preview)


Nτέρμπι απο τα παλιά με τους Rangers να δείχνουν ανταγωνιστικοί ύστερα απο καιρό και να διψούν για τη νίκη που θα τους φέρει σε απόσταση τριών βαθμών απο τη Celtic, με τους τριπλούχους Σκωτίας όμως να έχουν ένα ματς στο χέρι.
Σε εξαιρετική κατάσταση οι Rangers, μετρούν 5 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνουν διψασμένοι για νίκη επί της Celtic. Oι δύο ομάδες κληρώθηκαν μεταξύ τους και στα ημιτελικά του κυπέλλου κι ο τεχνικός των Gers, Graeme Murty, δήλωσε ότι οι παίκτες του πανηγύριζαν μόλις άκουσαν ότι κληρώθηκαν με τους πρωταθλητές. Ο αμυντικός Russell Martin και ο εξτρεμ Jamie Murphy είναι αμφίβολοι για τους γηπεδούχους, ο αρχηγός της ομάδας
Lee Wallace είναι πολύ κοντά στην επάνοδο ύστερα από πολύ καιρό, ενώ κοντά στην επιστροφή είναι και ο Declan John με τους δύο παίκτες να καλύπτουν το αριστερό άκρο της άμυνας. Παραμένουν εκτός μάχης οι Graham Dorrans, Ryan Jack, Ross McCrorie και Jordan Rossiter. Ο Graeme Murty είναι αήττητος στα δύο ματς που έχει δώσει απέναντι στη Celtic ως τεχνικός των Gers, ισόπαλα και τα δύο (0-0 πριν δύο μήνες και 1-1 πέρυσι) στο Celtic Park, όμως η Celtic έχει κερδίσει στις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο Ibrox.
O Brendan Rodgers δεν έχει χάσει παιχνίδι ως τεχνικός της Celtic κόντρα στους Rangers, ενώ έχει κερδίσει και τα τρία ματς που έπαιξε στο Ibrox, το πιο πρόσφατο με 2-0 πριν από 6 μήνες, 5-1 και 2-1 οι νίκες του πέρυσι στην έδρα των Gers. 7 νίκες και 2 ισοπαλίες μετρά ο Rodgers απέναντι στους Rangers, φέτος όμως η ομάδα του δείχνει να έχει χάσει την περσινή σπιρτάδα της.
Παρά το επιβλητικό 2-0 επί της Aberdeen στο Pittodrie, η Celtic έχει χάσει τα δύο από τα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, όσα είχε χάσει δηλαδή συνολικά στα προηγούμενα …43!
Στο +6 και με ένα ματς στο χέρι οι τριπλούχοι Σκωτίας έχουν σημαντικες απουσίες, ενώ παραμένουν τραυματίες ο επιθετικός Leigh Griffiths, ο μέσος Nir Bitton, ο βασικός goalkeeper Craig Gordon, και o Jonny Hayes με τον τελευταίο να έχει χάσει τη σεζόν. Αναμένεται όμως να επανέλθουν ο αμυντικός Dedryck Boyata και ο μέσος Stuart Armstrong για τους τριπλούχους Σκωτίας που θα επιδιώξουν μια τέταρτη σερί νίκη στο Ibrox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.