Σκωτία-Κύπρος (preview)


Πρεμιέρα του Steve Clarke απόψε στον πάγκο της εθνικής, με τη Σκωτία να υποδέχεται την Κύπρο στο Hampden in the στο πλαίσιο του 9ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020. Οι Σκωτσέζοι μετρούν 3 βαθμούς σε δύο παιχνίδια, η ήττα με 3-0 στο Καζακστάν στην πρεμιέρα φαίνεται να κοστίζει, το 2-0 επί του Σαν Μαρίνο δεν ικανοποίησε, τα δύο αυτά αποτελέσματα κόστισαν στον Alex McLeish τη δουλειά του. Προπονητής της χρονιάς στηΣκωτία ο Steve Clarke κάνει το ντεμπούτο του απόψε ως ομοσπονδιακός τεχνικός και πιστεύει ότι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 είναι εφικτή μέσω των προκριματικών (αν δεν τα καταφέρει η Σκωτία θα έχει ακόμα μια ευκαιρία διεκδικώντας θέση από τα play-off του Nations League.
«Μια καλή εμφάνιση» περιμένει από την Κύπρο ο Clarke που δήλωσε ότι η ομάδα του έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Ο τελευταίος τεχνικός της Σκωτίας που έκανε πρεμιέρα με νίκη ήταν ο Gordon Strachan κόντρα στην Εσθονία τον Φεβρουάριο του 2013.
Δεν θα έχει στη διάθεση του τον αριστερό μπακ της Celtic, Kieran Tierney που είναι τραυματίας, πέντε από τους παίκτες που έχει καλέσει δεν έχουν παίξει ποτέ στην εθνικής, τρεις παίκτες της Kilmarnock είναι στην αποστολή.
«Η Κύπρος μπορεί να πάρει κάτι από το ματς» πιστεύει ο Στέλιος Δημητρίου, ο 28χρονος αμυντικός έχει παίξει με τις St Mirren και Ross County στη Σκωτία και μόνο άγνωστο δεν είναι γι αυτόν το ποδόσφαιρο της Σκωτίας.
Οι Κύπριοι μετρούν μόλις μία νίκη στα 14 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους κι είναι στην 44η θέση στην κατάταξη της FIFA, 45 θέσεις πίσω από τη Σκωτία, όμως ο τεχνικός τους Ran Ben Shimon έχει προσδοκίες, εκτός από το να ετοιμάζει τη γενιά της εθνικής, θέλει και αποτελέσματα. Στην πρεμιέρα νίκησε 5-0 το Σαν Μαρίνο, έχασε στη συνέχεια 2-0 από το Βέλγιο, ήττα εντός προγράμματος, μετά τη Γλασκώβη θα πάει στη Μόσχα όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τη Ρωσία, την ίδια μέρα η Σκωτία θα παίξει στο Βέλγιο. Απουσιάζουν ο μεσοεπιθετικός της Juventus Γρηγόρης Κάστανος, ο εξτρεμ του Απόλλωνα Λεμεσού Φώτης Παπουλής, ο αμυντικός της ΑΕΛ, Dossa Juniοr και ο μπακ της Southend Utd, Jason Demetriou.

Οι αποστολές των δύο ομάδων

ΣΚΩΤΙΑ
Goalkeepers: Scott Bain (Celtic), Liam Kelly (Livingston), David Marshall (Hull City), Jon McLaughlin (Sunderland).

Αμυντικοί: Michael Devlin (Aberdeen), Stuart Findlay (Kilmarnock), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Stephen O'Donnell (Kilmarnock), Liam Palmer (Sheffield Wednesday), Andrew Robertson (Liverpool), John Souttar (Hearts), Greg Taylor (Kilmarnock).

Mέσοι: Stuart Armstrong (Southampton), Tom Cairney (Fulham), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Kenny McLean (Norwich City), Scott McTominay (Manchester United), Graeme Shinnie (Aberdeen).

Επιθετικοί: Eamonn Brophy (Kilmarnock), Oliver Burke (Celtic, δανεικός από τη West Brom), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Bournemouth), Marc McNulty (Hibernian, δανεικός από τη Reading), Lewis Morgan (Sunderland, δανεικός από τη Celtic), Johnny Russell (Sporting Kansas City).

KΥΠΡΟΣ
Goalkeepers: Ούρκο Πάρντο (Αλκή Ορόκλινης), Νεόφυτος Μιχαήλ (ΠΑΣ Γιάννινα), Κωνσταντίνος Πέτρου (Παραλίμνι).

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Λαΐφης (Standard Liege), Γιώργος Βασιλείου (Απόλλων Λεμεσού), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Μάριος Αντωνιάδης (ΑΕΚ Λάρνακας), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ), Φάνος Κατελάρης (Ομόνοια), Ιωάννης Κωστή (Νέα Σαλαμίνα).

Μέσοι: Ανδρέας Αβραάμ (ΑΕ Λεμεσού), Ματίας Σπόλιαριτς (Αλκή Ορόκλινης), Μιχάλης Ιωάννου (Ανόρθωση), Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ), Κωστάκης Αρτυματάς (ΑΠΟΕΛ), Ιωάννης Πίττας (Παραλίμνι), Ρενάτο Μαρκάσα (Νέα Σαλαμίνα), Αντωνι Γεωργίου (Levante).

Επιθετικοί: Πιέρος Σωτηρίου (FC Copenhagen), Νέστωρ Μυτίδης (ΑΕ Λεμεσού), Ανδρέας Μακρής (ΑΕ Λεμεσού), Μηνάς Αντωνίου (Παραλίμνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.