Kαλύτερος πασέρ βρετανικής ομάδας στο Champions League o Βrown της Celtic

O αρχηγός της Celtic, Scott Brown, έχει τα καλύτερα στατιστικά από κάθε άλλο παίκτη βρετανικής ομάδας στο Champions League. Σύμφωνα με το UEFA.com ο αρχηγός της Celtic έχει κάνει 287 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 96% στα 4 ματς που έδωσε η ομάδα του μέχρι τώρα στο Champions League. Πίσω του βρισκονται δύο παίκτες της Arsenal, o Shkodran Mustafi με 282 πάσες και ποσοστό 91% και ο Mesut Ozil με 215 πάσες και ποσοστό επτυχίας 84%. Ακολουθεί ένας ακόμα παίκτης της Celtic, o Εrik Sviatchenko με 221 πάσες και ποσοστό επιτυχίας 89%.

Ο Brown είχε 94% πετυχημένες πάσεις στο 7-0 από τη Barcelona, 94% στο 3-3 με τη Μanchester City  και 96% στις δύο αναμετρήσεις με τη Borussia Mοnchengladbach, στο 0-2 στη Γλασκώβη και το 1-1 στο Gladbach.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προκριματικό με την Hapoel Beer Sheva στο Celtic Park ο αρχηγός των Bhoys, είχε το εντυπωσιακό ποσοστό του 99% στις πάσες του. Είναι πάντως εκτός δεκάδας, με τον David Alaba της Bayern Munich, τον Gabi της Atletico Madrid και τον Thiago Silva της PSG μπροστά του. Πρώτος στο συγκεκριμένο στατιστικό πίνακα είναι ο Ιταλός διεθνής της PSG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.