Rangers-Celtic (preview)

Oι Rangers πηγαίνουν στο μεγάλο ντέρμπι με τη Celtic, πέντε βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους και με σημαντικές ελλείψεις στην άμυνα. Ο αρχηγός της ομάδας Lee Wallace θα μείνει δύο μήνες εκτός αγώνων, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο Declan John που μπορεί να τον αντικαταστήσει (όπως έκανε στο 3-1 επί της Partick Thistle), στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αμφίβολος και ο κεντρικός αμυντικός Bruno Alves, ενώ οριστικά εκτός μάχης είναι ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Danny Wilson. Αν ο Bruno Alves δεν τα καταφέρει τότε ο 19χρονος Ross McCrorie θα ξεκινήσει στη θέση του, ενώ παραμένουν εκτός μάχης οι μέσοι Niko Kranjcar και Jordan Rossiter λόγω προβλημάτων στα γόνατα.
 Oι Gers έχουν σε εξαιρετική φόρμα τον Κολομβιανό Alfredo Morelos που είναι και ο πρώτος σκορερ της Premiership με 6 γκολ σε 6 ματς. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Pedro Caixinha, αναμένεται να επαναφέρει τον Wes Foderingham κάτω από τα δοκάρια και τον επιθετικό Kenny Miller, αφού και οι δύο παίκτες ξεκουράστηκαν στο 3-1 επί της Partick Thistle για το League Cup.
Oι Rangers θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αήττητο της Celtic, τελευταία φορά όμως που οι Bhoys έχασαν στο Ibrox ήταν τον Μάρτιο του 2012 (3-2, σε ένα ματς με 3 κόκκινες), ενώ στην τελευταία τους επίσκεψη πριν 5 μήνες διέσυραν με 5-1 τους Gers.
H Celtic μέτρησε 5 νίκες και μία ισοπαλία στις 6 αναμετρήσεις της με τους Rangers την περασμένη σεζόν, εκτός από το 5-1 στο Ibrox, είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ και στο Celtic Park τον περασμένο Σεπτέμβριο, 2-1 στο Ibrox τον Δεκέμβριο, φέρνοντας τη μοναδική ισοπαλία με 1-1 τον Μάρτιο στο Celtic Park. Επικράτησε 1-0 τον Οκτώβριο στον ημιτελικό του League Cup και πριν 5 μήνες με 2-0 στον ημιτελικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Η ομάδα του Brendan Rodgers μετρά 56 ματς χωρίς ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις και θα έχει στη διάθεση της τον αμυντικό Jozo Simunovic, που προπονήθηκε κανονικά, αλλά και τον επιθετικό Moussa Dembele που μετρά 5 γκολ στις τελευταίες του 5 αναμετρήσεις με τους Rangers σε όλες τις διοργανώσεις. Ο αμυντικός Erik Sviatchenko και ο μέσος Eboue Kouassi οι μοναδικοί απόντες των φιλοξενούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.