Celtic-Aberdeen (preview)


Η Celtic έχει εξασφαλίσει καιρό τώρα τον τίτλο, η Aberdeen θέλει να τερματίσει στη 2η θέση για τέταρτη σερί σεζόν.
Μετά τις εντυπωσιακές νίκες με 5-0 επί των Rangers και 3-1 στο Εδιμβούργο επί της Hearts η Celtic παραχώρησε 0-0 στην Kilmarnock και θέλει τη νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος, στο ματς που θα γίνει η απονομή του τίτλου.
Η Celtic έχει κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τις 8 τελευταίες σεζόν και θα έχει στη διάθεση της τον επιθετικό Leigh Griffiths που ανάρρρωσε, ένας άλλος επιθετικός όμως, ο Odsonne Edouard είναι ακόμα τραυματίας κι ίσως χάσει και τον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Εκτός μάχης ο goalkeeper Craig Gordon λόγω προβλήματος στο γόνατο, αναμένεται να επιστρέψει στον τελικό κυπέλλου, κάτω από τα δοκάρια πάντως θα κάτσει σήμερα ο Scott Bain, που υπέγραψε πρόσφατα τετραετές συμβόλαιο.
H Celtic μετρά 8 σερί νίκες επί της Aberdeen επί της Aberdeen στο πρωτάθλημα, με τους Dons να έχουν χάσει και στις 25 τελευταίες επισκέψεις τους στο Celtic Park για την Premiership.
Η Aberdeen έχει κερδίσει τα 5 τελευταία εκτός έδρας ματς που έδωσε τελευταία αγωνιστική, μεταξύ των οποίων είναι και το περσινό 6-0 επί της Partick Thistle.
Δεν θα έχει στη διάθεση της τον μέσο Ryan Christie που είναι δανεικός από τη Celtic, ενώ θα απουσιάσουν επίσης ο αμυντικός Scott McKenna που είναι τιμωρημένος και ο επιθετικός Niall McGinn που είναι τραυματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.